• 16 Οκτωβρίου 2020,

Συγκέντρωση- στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 Συγκέντρωση- στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Νομό Καβάλας συγκεντρώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία χθες το πρωί, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε και πραγματοποιήθηκε από την ΑΔΕΔΥ.

Στις 11:00 το πρωί βρέθηκαν έξω από το Νοσοκομείο και περίπου δύο ώρες αργότερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη αλλά η απεργιακή συγκέντρωση ειδικά αυτή έξω από το Νοσοκομείο ικανοποιητική. Συμμετείχαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Πετράκη ζήτησε μία ακόμη φορά όσοι εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία να ενταχθούν στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ζήτησε επίσης να μονιμοποιηθεί το έκτακτο προσωπικό που καλύπτει όπως είπε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σε ερώτηση προς την κ. Πετράκη για την πανδημία είπε: «Πλέον περιμένουμε το δεύτερο κύμα. Είμαστε στα απόνερα του πρώτου. Θα υπάρξει το επόμενο διάστημα μία δυσκολία λόγω και των εποχιακών ιώσεων. Στο Νοσοκομείο Καβάλας ήρθε επικουρικό προσωπικό. Περίπου 50 άτομα. Είναι μία τονωτική ένεση. Πάντως εμείς χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα άτομα καθώς το προσωπικό συνεχώς αποχωρεί με συνταξιοδότηση και δεν αντικαθίσταται».

Ο πρόεδρος του τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νομού Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης είπε ότι η συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο έγινε για να φανεί η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων σε όσους εργάζονται στην υγεία. «Περιμέναμε από το κράτος περισσότερα, λόγω της πανδημίας» είπε για τη δημόσια υγεία. Ο Τάσος Ιωαννίδης ζήτησε γενικότερα περισσότερα χρήματα και στην εκπαίδευση και στην υγεία.

Έξω από το Νοσοκομείο Καβάλας συγκεντρώθηκαν λίγοι σχετικά δημόσιοι υπάλληλοι. Η συντριπτική τους πλειοψηφία των οποίων ήταν εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι και καθηγητές. Ήταν επίσης και ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σε αυτή την κινητοποίηση συμπαραστάθηκαν συνταξιούχοι από τα σωματεία της πόλης αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης