• 19 Μαΐου 2024,

Τέλειωσαν οι συσκέψεις, έρχονται τα Πετζετέλ

 Τέλειωσαν οι συσκέψεις, έρχονται τα Πετζετέλ

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών να παραπέμπουν στο Χειμώνα και όχι στο Καλοκαίρι, κατ’ επέκταση στην ευρισκόμενη σε εξέλιξη αντιπυρική περίοδο, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες παρόλα αυτά συνεχίζουν να προετοιμάζονται.

Με κοινό στόχο να ληφθούν τα προληπτικά μέτρα, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα μειώσουν τους κινδύνους μιας επικίνδυνης δασικής φωτιάς στην περιοχή. Η Πολιτική Προστασία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία των συσκέψεων. Και των Τοπικών (δημοτικών) Συντονιστικών.

Επαφές και συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων συνεχίζονται, ειδικές και με συγκεκριμένες υπηρεσίες ή φορείς. Προετοιμάζεται επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία από την 1η Μάη εφαρμόζει μέτρα (τα πρώτα) της αντιπυρικής περιόδου.

Με πιο συχνές περιπολίες, οχήματα σε δασικές εκτάσεις κτλ. Η βασική είδηση αφορά την άφιξη των πυροσβεστικών αεροπλάνων τύπου Πετζετέλ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έρθουν στην περιοχή αρχές Ιουνίου.

Θα εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος». Λέγεται ότι τα αεροπλάνα θα είναι στην Καβάλα ως τις 10 Ιούνη. Ανάλογα φυσικά με τις καιρικές συνθήκες. Η από αέρος βοήθεια για περιστατικά δασικών πυρκαγιών δεν θα είναι μόνο των Πετζετέλ. Ενδέχεται να υπάρχει σε ετοιμότητα και ελικόπτερο, από αυτά που μισθώνει το κράτος.

Εξετάζεται το που θα εδρεύει το ελικόπτερο καθώς είναι πιθανό να επιλεγεί τελικά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Σε γενικές γραμμές το κράτος θα δώσει μεγαλύτερη σημασία φέτος στο Ν. Καβάλας. Γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη φωτιά που πέρσι το Καλοκαίρι έκαψε μεγάλη δασική έκταση στο νησί της Θάσου.

Διαβάστε επίσης