• 25 Απριλίου 2024,

Τεράστια ταλαιπωρία επαγγελματιών στην οδό Δαμιανού

 Τεράστια ταλαιπωρία επαγγελματιών στην οδό Δαμιανού

Στο σημείο της οδού Δαμιανού προς την οδό Κύπρου οι εργασίες (επί των πεζοδρομίων) δεν λένε να τελειώσουν.

Κατά τους επαγγελματίες ειδικά στο δυτικό πεζοδρόμιο συνεχίζονται εδώ και 2 μήνες! Επηρεάζονται και επηρεάζονται αρνητικά οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα. Ακόμη και χθες άνοιγαν χαντάκια στο πεζοδρόμιο για εργασίες που έκανε η ΔΕΥΑΚ. Φυσικά και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ήταν η 4η! Το πρόβλημα περιγράφει ένας εκ των επαγγελματιών που θίγονται.

Όσα λέει είναι αλήθεια αλλά ταυτόχρονα προκαλούν απογοήτευση για τον τρόπο εκτέλεσης σήμερα των δημοσίων έργων:

«Ονομάζομαι Αγγελίδης Άγγελος, σας τηλεφωνώ από την οδό Δαμιανού. Από τα ποδηλατάδικα. Θέλω να αναφέρω αυτό το κακό που γίνεται εδώ στα πεζοδρόμια, εδώ και δύο μήνες. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι 50 χρόνια σε αυτόν τον δρόμο. Από παιδάκι. Έχουν γίνει κι έχουν γίνει έργα αλλά αυτό που συμβαίνει τελευταία δεν έχει ξαναγίνει.

Στρώνουν πλακάκια για λογαριασμό της ΔΕΗ, ο εργολάβος. Αυτό την μια μέρα. Την επόμενη έρχεται άλλος εργολάβος, για λογαριασμό τη ΔΕΥΑΚ. Τα σπάει. Θέλει να κάνει φρεάτια. Τα κλείνει. Στρώνει πλακάκια. Μετά έρχεται ξανά της ΔΕΗ. Αυτό γίνεται την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση.

Αναγκαζόμαστε κλείνουμε τα μαγαζιά μας και φεύγουμε γιατί δεν μπορεί να μπει πελάτης στο μαγαζί. Με όλη αυτήν την όχληση. Λόγω των εργατών που δουλεύουν, 5-6 μαζί. Σκόνη, φασαρία κτλ. Μας έχουν ρημάξει. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πρώτα έσκαψε ο εργολάβος για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ. Τα σκέπασε. Μετά έσκαψε στο ίδιο σημείο εργολάβος για τη ΔΕΥΑΚ. Περιμέναμε μια σωλήνα. Ήρθε από τα Σκόπια μετά από 20 μέρες. Σκεπάζει ο εργολάβος.

Μετά έρχεται πάλι ο ΔΕΔΔΗΕ. Δεύτερη φορά! Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Τελειώνει η δουλειά. Το σκεπάζει. Στρώνουν πλακάκια. Τους τελειώνουν τα πλακάκια. Περιμένουμε άλλη μια μέρα. Φέρνουν πλακάκια. Στρώνουν τελευταία φορά προχθές Δευτέρα.

Σήμερα (χθες) το πρωί έρχομαι να ανοίξω το μαγαζί μου και βλέπω κομπρεσέρ να σπάει πλακάκια! Μας λένε ότι για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ θα κάνουμε φρεάτιο. Καλά δεν το ήξεραν ποιο μπροστά; Το ίδιο πεζοδρόμιο το έσκαψαν 4 φορές. Από την περασμένη Πέμπτη αυτό γίνεται μέρα παρά μέρα.

Έχω κλείσει το μαγαζί μου κι έφυγα προκειμένου να μην πάθω κακό. Δεν είναι το μεροκάματο που χάνουμε, τις υποχρεώσεις μας δεν θα τις πληρώσει κανένας από αυτούς τους εργολάβους, αλλά κάποιος δεν τους συντονίζει; Κάποιος από το Δήμο;

Κάποιος δεν πρέπει να τους ελέγχει; Κάπου δεν πρέπει να δίνουν λογαριασμό; Ποιος ενδιαφέρεται για τον επαγγελματία, που μόνο υποχρεώσεις έχει; Είναι τρελό αυτό που γίνεται… Όλοι εδώ στη γειτονιά το ίδιο πρόβλημα έχουμε. Αυτό το πράγμα που δεν γνωρίζαμε ότι θα γίνει, συμπληρώνει 2 μήνες από τότε που άρχισε. Και δεν ξέρω αν έχει τέλος…».

Διαβάστε επίσης