• 4 Μαΐου 2024,

Τέρμα τα φιλιά (λόγω κορονοϊου) , θα χαιρετιόμαστε με τα μάτια !

 Τέρμα τα φιλιά  (λόγω κορονοϊου) , θα χαιρετιόμαστε με τα μάτια !

Η ζωή μας συνεχίζεται μεταξύ κορονοϊού και προσφυγικού.
Όταν πέφτουν οι τόνοι στο ένα , ανεβαίνουν στο άλλο και το αντίστροφο.

Πάντως το ενδιαφέρον δεν ατονίζει καθόλου.

Σε καθημερινή βάση είμαστε πλέον στα κάγκελα.

Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να ελεγχθεί η  εξάπλωση του ιού στην χώρα μας φαίνεται ότι αποδίδουν αφού σίγουρα δεν έχουμε γίνει Ιταλία που από πολύ νωρίς έχασε τον έλεγχο.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ακυρώθηκαν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις προκαλώντας μεγάλη οικονομική , κυρίως,  αναστάτωση στην χώρα αφού αρκετοί χάσανε , αρκετά !

Στην αρχή βιαστήκαμε να μιλήσουμε για υπερβολική απόφαση αλλά όσο περνάνε οι μέρες και ξεφυτρώνουν το ένα με το άλλο τα ύποπτα κρούσματα μάλλον δίνουμε δίκιο στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη για αυτή της την απόφαση.

Αυτό θα έπρεπε να κάνει μία υπεύθυνη κυβέρνηση αφού πάνω από όλα είναι η Υγεία.

Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον κορονοϊό αλλά και ένα ευάλωτο σύστημα υγείας που μπορεί εύκολα να καταρρεύσει.

Εμείς δεν είμαστε για δύσκολες καταστάσεις.

Θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο γιατί αλλιώς θα μπλέξουμε και θα μπλέξουμε και άσχημα.

Όσο αφορά τώρα τα φιλιά που είναι και ο πιο εγκάρδιος χαιρετισμός μεταξύ  ανθώπων σε χώρες  μεσογειακές όπως την δική μας  δεν χάθηκε ο κόσμος να τα ξεχάσουμε για κανά μήνα.

Θα χαιρετιόμαστε με τα μάτια.

Δεν έγινε και τίποτα.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα , τα περισσότερα σωστά και όλα έχουν ημερομηνία λήξης προς το τέλος του μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τον Μάρτιο οι επιστήμονες αναμένουν . και λόγω της άνοιξης, εξασθένιση του ιού που μπορεί να μας ξεχάσει για κάποιο διάστημα  κα να μας θυμηθεί και πάλι από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο  που  αρχίζουν και θεριεύουν οι ιοί.

Η εκτίμηση ότι η έλευση της άνοιξης ή του καλοκαιριού θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του κορονοϊού δεν έχει βάση.

Θα εξαρτηθεί από το ποια θα είναι η συμπεριφορά του ιού τους μήνες αυτούς στο Νότιο ημισφαίριο του πλανήτη όπου και θα δράσει.

Τώρα μας λένε ότι μπορεί το φάρμακο του κορονοϊού να είναι στην διάθεση μας μέχρι και το καλοκαίρι.

Αυτή θα είναι όντως μία ευχάριοτη είδηση που θα προκαλέσει μόνο ανακούφιση.

 

Το 9ο και πιο βαρύ περιστιατικό του 66χρονου από την Πάτρα που βρίσκεται με βαριά πνευμονία στην εντατική προκαλεί ένα νέο γύρο μέτρων για την Αχαϊα , Ζάκυνθο και Ηλεία όπου δεν θα λειτουργήσουν α σχολεία για δύο ημέρες , σε πρώτη φάση.

Έχει ξεκινήσει ήδη η  ιχνηλάτιση των επαφών του ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Ρίου όπου είχε επισκεφτεί ο 66χρονος με αρχική διάγνωση μια απλή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Μάλιστα στο νοσοκομείο του Ρίου είχε νοσηλευτεί και ένα διήμερο χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι έχει προσβληφθεί από τον κορονοϊό.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και να μην στεναχωριέστε γιατί στο τέλος θα πάνε όλα καλά.

Μπορεί να ζοριστούμε λίγο αλλά στο τέλος θα την βρούμε την άκρη.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης