• 19 Απριλίου 2024,

Θετικοί οι περισσότεροι έμποροι στην ελεγχόμενη στάθμευση!

 Θετικοί οι περισσότεροι έμποροι στην ελεγχόμενη στάθμευση!

Συνάντηση με το νέο δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη θα έχει πριν από την 1η του Σεπτέμβρη (τότε ο κ. Μουριάδης αναλαμβάνει καθήκοντα) ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.  Το ραντεβού θα οριστικοποιηθεί αυτές τις ημέρες, θα είναι μία πρώτη συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες. Έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τον Εμπορικό Σύλλογο είναι στενές. Με τον ίδιο τρόπο ο κ. Μουριάδης θα επιδιώξει συνάντηση και με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Λεμονίδης θα θέσει υπόψη του νέου Δημάρχου, ο οποίος σε γενικές γραμμές γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς, θέματα όπως το παρεμπόριο αλλά και η ελεγχόμενη στάθμευση. Οι περισσότεροι έμποροι στο κέντρο της πόλης συμφωνούν με την εφαρμογή του μέτρου,  διαπιστώνουν δε ότι τώρα με το καθεστώς της ελεγχόμενης στάθμευσης οι πελάτες βρίσκουν πιο εύκολα να παρκάρουν. Μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και στη συνέχεια (σε μία ή δύο ώρες το πολύ) να αποχωρήσουν από το κέντρο της πόλης. Με λίγα λόγια η πλειοψηφία των εμπόρων περιγράφεται θετική στο μέτρο το οποίο συζητιέται έτσι κι αλλιώς ανάμεσα στους καβαλιώτες πολίτες-καταναλωτές υπαλλήλους. Υπάρχουν φυσικά και αντίθετες απόψεις, οι οποίες μεταξύ των εμπόρων δεν είναι οι περισσότερες.

Οι ημέρες πριν και μετά το Δεκαπενταύγουστο ήταν μέρες κίνησης στην τοπική αγορά,  η οποία στηρίχθηκε μόνο σε επισκέπτες δηλαδή βαλκάνιους τουρίστες. Οι ντόπιοι είχαν άλλες προτεραιότητες για το ίδιο διάστημα. Έτσι σχεδόν μόνο τουρίστες κινήθηκαν πάρα πολύ στο κέντρο της πόλης, τόσο πριν όσο και μετά  το Δεκαπενταύγουστο.

Η παρουσία τους έγινε περισσότερο αισθητή την Παρασκευή 16. Το ίδιο το Σάββατο 17 Αυγούστου. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός και οι τουρίστες δεν έχουν δυνατότητα να κατέβουν στη θάλασσα από το πρωί, τότε προτιμούν να κάνουν μία βόλτα στην αγορά. Με βάση και τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που είναι σε υψηλά επίπεδα, η αγορά επωφελείται. Κατά τα άλλα δεν είναι λίγοι οι έμποροι που αναφέρουν ότι πέρυσι και πρόπερσι τα πράγματα ήταν καλύτερα. Η συγκεκριμένη τους παρατήρηση οφείλεται στο ότι πέρυσι και πρόπερσι η εικόνα που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στην αγορά υπήρχε και το μήνα Ιούλιο.

Φέτος κάτι τέτοιο δεν συνέβη. «Φέτος χάσαμε τον Ιούλιο» λένε χαρακτηριστικά. Ο τελικός απολογισμός θα γίνει στο τέλος της Καλοκαιρινής περιόδου διότι οι τουρίστες θα παραμείνουν στην πόλη σίγουρα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Άρα υπάρχει περιθώριο 10-15 ημερών ακόμη να στηριχθεί η τοπική οικονομία και με αυτόν τον τρόπο. Ας μη ξεχνάμε ότι το λεγόμενο «καλοκαιρινό ωράριο» στην αγορά συνεχίζεται μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μία ακόμη φορά φέτος αποδεικνύεται πόσο σωστή ήταν η ιδέα τροποποίησης του το Καλοκαίρι, πόσο δηλαδή διευκολύνονται οι προαναφερθέντες καταναλωτές.

*Την προσεχή Τετάρτη 21 Αυγούστου λήγει η προθεσμία που έθεσε το Επιμελητήριο προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με το περίπτερο του στην έκθεση του Επιμελητηρίου της Ξάνθης. Η έκθεση γίνεται στην γειτονική πόλη 1 με 4 του Σεπτέμβρη.

 

Διαβάστε επίσης