Τη Δευτέρα οι διαγωνισμοί για τα κτίρια ΝΟΚ και ΟΘΑΚ

 Τη Δευτέρα οι διαγωνισμοί για τα κτίρια ΝΟΚ και ΟΘΑΚ

Την προσεχή Δευτέρα από το πρωί έως το μεσημέρι, πραγματοποιούνται στα γραφεία του ΟΛΚ οι 5 διαδοχικοί πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την εκμίσθωση σε ιδιώτη των καταστημάτων που βρίσκονται στα ακίνητα του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ. Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν (όχι πολλοί), πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που ήδη νοικιάζουν τους συγκεκριμένους χώρους. Μέχρι τώρα τους νοικιάζουν από τα δύο σωματεία, με το νέο διαγωνισμό (και καθεστώς) από τον ΟΛΚ. Δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς αλλά εκ των όρων που θέτει ο Οργανισμός είναι σαφές ότι έχουν προβάδισμα οι σημερινοί επαγγελματίες. Επίσης δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το που θα φθάσει το κάθε μίσθωμα αν και κάποιοι λένε ότι τα καλύτερα ακίνητα δεν αποκλείεται να νοικιαστούν φθηνότερα από ότι ισχύει σήμερα! Αυτό το γεγονός θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Η πραγματοποίηση των 5 διαγωνισμών δεν επηρεάζει την πολιτική εξέλιξη του ίδιου θέματος. Όλοι φαίνεται να περιμένουν τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή (αύριο το πρωί), κυρίως την απάντηση του υπουργού Φώτη Κουβέλη. Για την προετοιμασία του κ. Κουβέλη υπάρχει συνεργασία του Υπουργείου με τον ΟΛΚ. Σε γενικές γραμμές συμβαίνει ότι συνήθως, δηλαδή η απάντηση του Υπουργείου θα στηριχθεί στα στοιχεία που θα χορηγήσει η εμπλεκόμενη υπηρεσία. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΟΛΚ.

Ο κ. Κουβέλης με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες συνεχίζει να προωθεί το σενάριο «αποζημίωσης» ΝΟΚ και ΟΘΑΚ με χρήματα που θα προκύπτουν ως έσοδα των συλλόγων και θα προέρχονται από το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός απροόπτου με τον τρόπο αυτόν θα στηριχθούν οικονομικά οι δύο σύλλογοι επειδή θα χάσουν τα έσοδα από τα ενοίκια που εισπράττουν. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται η πρόταση προς τον Υπουργό που στηρίζουν οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Τέλος τις προηγούμενες μέρες υπήρξε η φήμη ότι οι πρόεδροι ΝΟΚ και ΟΘΑΚ θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον κ. Κουβέλη. Προς το παρόν αυτή η φήμη δεν επιβεβαιώνεται.

 

 

Διαβάστε επίσης