• 29 Μαρτίου 2024,

Την έγκριση της Αποκεντρωμένης συνεχίζει να περιμένει ο Δήμος για την Ελεγχόμενη Στάθμευση

 Την έγκριση της Αποκεντρωμένης συνεχίζει να περιμένει ο Δήμος για την Ελεγχόμενη Στάθμευση

Ξανάρχισαν χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης εργασίες διαγράμμισης, κάποιες από τις οποίες αφορούν και την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι εργασίες γίνονται συμπληρωματικά σε κεντρικά σημεία. Εργασίες διαγράμμισης είχαν γίνει προ 6μηνου. Οι περισσότερες τότε αφορούσαν την ελεγχόμενη στάθμευση. Τότε η εφαρμογή του μέτρου ήταν επικείμενη, τώρα μοιάζει αβέβαιη.

Τυπικά ο Δήμος Καβάλας περιμένει έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Περιμένει να εγκριθεί η δεύτερη (διορθωτική) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πάρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αμέσως μετά την έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα κληθούν να καταθέσουν δικαιολογητικά οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου για να λάβουν υπό συγκεκριμένους όρους τις απαραίτητες κάρτες ελεύθερης στάθμευσης. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει σίγουρα έναν μήνα αφού είναι αρκετά περίπλοκη κι αφορά μπόλικο κόσμο που διαμένει στο κέντρο της Καβάλας.

Στο μεταξύ οι εκλογές πλησιάζουν. Κατά τα ελληνικά ήθη και (προεκλογικά) έθιμα είναι αδύνατο το μέτρο να εφαρμοστεί παραμονές εκλογές. Κατά συνέπεια η υλοποίηση του μετατίθεται για αργότερα. Αν μάλιστα στις εκλογές αλλάξει η διοίκηση του Δήμου ή η σημερινή συνδιοικήσει με άλλες παρατάξεις, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν γενικότερες ουσιαστικές αλλαγές. Σε γενικές γραμμές ενώ η διαγράμμιση υλοποιείται, το βασικό μέτρο είναι αβέβαιο. Οι διαγραμμίσεις που έγιναν χθες αφορούν θέσεις ΑμΕΑ (βάφονται όλες μπλε, όπως έγινε και στους δρόμους ευθύνης του ΟΛΚ) και θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

 

Διαβάστε επίσης