To αξέχαστο καλοκαίρι ….

 To αξέχαστο καλοκαίρι ….

Είναι γεγονός οτι το φετεινό καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο για πολλούς και διαφόρους λόγους με πρώτο και καλύτερο αυτό των πυρκαγιών στις ανατολικές περιοχές της Αττικής που κάψανε ζωντανούς στην κυριολεξία 100 ανθρώπους ίσως και παραπάνω ενώ αγνοούνται καμμιά 20αριά ακόμα.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι τελικά οι αγνοούμενοι αφού άλλα λέει η πυροσβεστική υπηρεσία και άλλα η κυβέρνηση.

Γενικότερα υπάρχει μια ασυνενοησία που στην παροούσα φάση προκαλεί αγανάκτηση.

Ένας δεύτερος λόγος που θα μας μείνει αξέχαστο το φετεινό καλοκαίρι είναι η καιρική αστάθεια που κυριάρχησε τόσο τον Ιούνιο και του Ιούλιο και δείχνει την διάθεση να παραμείνει και το Αύγουστο αν και η ΕΜΥ μας λέει σήμερα οτι μετά την Παρασκεύη η αστάθεια τελειώνει και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Απο την Παρασκευή και μετά εδώ για την Καβάλα η ΕΜΥ δίνει περίπου 34 με 35 βαθμούς.

Τρίτος λόγος που κάνει αξέχαστο το φετεινό καλοκαίρι τα κουνούπια που είναι εκατομμύρια και κάνουν πάρτι κάθε μέρα , όλη μέρα σε όλο το Νομό.

Η Περιφέρεια και καλα ψεκάζει αλλά αυτά δεν παίρνουν χαμπάρι.

Υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό με τα κουνούπια που είναι σαν σφεντόνες.

Χτυπάνε και φεύγουν και το μόνο που σου αφήνουν είναι μία φαγούρα.

Το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω απο έντονο και για πρώτη φορά αποφεύγουμε τις ώρες αιχμής να καθόμαστε έξω εκτεθειμένοι στην μανία τους.

Στην κυριολεξία τρέχουμε να κρυφτούμε.

Κάθε μέρα παίζουμε κλεφτοπόλεμο με τα κουνούπια και συνήθως χάνουμε γιατί ο οπλισμός τους είναι πολύ βαρύς.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που απέναντι στα κουνούπια σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Ένας τελευταίος λόγος που το φετεινό καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο είναι ο μικρότερος αριθμός αφίξεων απο τις Βαλκανικές χώρες  σε σχεση με πέρσι και κυρίως την γείτονα Τουρκία που γίνεται ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας αφού η κατρακύλα της λίρας την κάνει τον δημοφιλέστερο προορισμό.

Αυτοί που ταξιδέψανε φέτος με μανία στην Τουρκία να ξέρετε οτι ήταν παραδοσιακά δικοί μας πελάτες και τους χάσαμε.

Έτσι απλά χωρίς πολλά μα και ταραμά !

 

Μετά απο αρκετές ημέρες επιτέλους λειτουργούν και πάλι τα φανάρια στον κόμβο του Παληού σε μια εποχή που ο συγκεκριμένος κόμβος μπορεί να έχει περισσότερη κίνηση και απο τον κόμβο του Φαλήρου.

Ευτυχώς το πορτοκαλί που αναβόσβηνε μόνιμα τα τελευταία 24ωρα είναι παρελθόν και τα φανάρια λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Αυτές που δεν λειτουργούν  είναι οι δύο πινακίδες που τοποθετήθηκαν σχετικά πρόσφατα στις δύο εισόδους του Παληού και δείχνανε την ταχύτητα  την οποία αναπτύσει το κάθε αυτοκίνητο που διέρχεται απο τον συγκεκριμένο δρόμό.

Είναι ζήτημα αν αυτές οι πινακίδες λειτούργησαν δύο εβδομάδες απο την ημέρα της τοποθέτησης τους.

 

Είναι ευχάριστη είδηση οτι οι τελευταίες προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες της ΕΜΥ δεν βγαίνουν και τα μπουρίνια που έχουν προβλεφθεί για την περιοχή μας δεν έρχονται ποτέ.

Μακάρι κάτι ανάλογο να γίνει και με τα 35άρια που έχουν προβλεφθεί απο το Σαββατοκύριακο και μετά αλλά δεν το βλέπω αφού αν δεν κάνει και τώρα ζέστη που πατήσαμε στον Αύγουστο πότε θα κάνει ;

 

Κινητοποίηση και στον Δήμο Καβάλας για την κατάσταση ετοιμότητας της πόλης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Συσκέψεις επί συσκέψεων για να μην πάθουμε τα ίδια με αυτά που πάθανε οι κάτοικοι των περιοχών στις Ανατολικές περιοχές της Αττικής.

Για άλλη μια φορά τρέχουμε να προλάβουμε αφού καταλαβαίνετε και εσείς οτι αν δεν είχαμε την τραγωδία στο Μάτι ακόμα θα κοιμόμασταν με κλειστά τα μάτια !

Αυτή η τραγωδία με τους 90 νεκρούς μας έβαλε στν κυριολεξία φωτιά στον κώλο και τρέχουμε να δούμε τώρα όλα τα μέτρα δασοπροστασίας.

Έστω και έτσι ας κάνουμε κάποια πράγματα που θα είναι προς όφελος μας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και πονηροί.

Ο καιρός θα στρώσει αλλά δεν ξέρω αν μπορεί και προλαβαίνει να μας δώσει πίσω τα Σαββατοκύριακα που στην κυριολεξία μας έκλεψε με την καιρικά αστάθεια που μας είχε και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης