• 26 Απριλίου 2024,

Το Χαλάνδρι μας δείχνει το δρόμο αλλά εμείς…

 Το Χαλάνδρι μας δείχνει το δρόμο αλλά εμείς…

 

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019, να αρνηθεί την συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην προσπάθεια να ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το οποίο θα απορροφούσε περί τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ για έργα, παρεμβάσεις και δράσεις στην χερσόνησο της Παναγίας, δεν θα στοιχειώνει απλώς αυτούς που το καταψήφισαν, αλλά θα μας κατατρέχει όλους, όλη την πόλη, που μπροστά στον εγωισμό μας και τα κόμπλεξ που κουβαλάμε, αρνηθήκαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να υπερβούμε όλα εκείνα τα αρνητικά χαρακτηριστικά μας που μας κρατούν καθηλωμένους στα μικρά και τα ασήμαντα.

Το Χαλάνδρι, με τη δικιά του πρόταση και με ομόφωνη παρακαλώ απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, κατάφερε και μπήκε στο πρόγραμμα και θα αξιοποιήσει τα 3,2 εκατομμύρια που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν η δική μας πρόταση θα είχε την ίδια τύχη στην περίπτωση που περνούσε από το δημοτικό συμβούλιο. Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι ήταν καλύτερη από αυτή του Χαλανδρίου. Δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει τελικά είναι μια κακία, μια μιζέρια και ένας γουρσούζικος αρνητισμός που δεν φαίνεται να μας δίνει περιθώρια για μεγάλα πράγματα. Διαχείριση θα κάνουμε για άλλη μια τετραετία προσπαθώντας να ρίξει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον

Στο μεταξύ το Χαλάνδρι έχει κι άλλη μία μοναδική πρωτιά. Στα σκουπίδια. Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο, παράγει βιοντήζελ από τα οργανικά σκουπίδια (υπολείμματα τροφών και πράσινα κήπων) που χρησιμοποιεί για την κίνηση των οχημάτων του Δήμου. Χάρη στο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας Food-for-Think ενταγμένο στο INTERREG εφαρμόζει πρόγραμμα χωριστής συλλογής και επεξεργασίας βιοαποβλήτων. Συμμετείχαν 19 εταίροι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Δανία, την Γερμανία και την Ελλάδα. Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος έφτασε στα 10,561,223 ευρώ, εκ των οποίων 456.500 ευρώ απορρόφησε ο Δήμος Χαλανδρίου και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο φέτος.

Κι εκεί ο, για δεύτερη συνεχή θητεία εκλεγμένος, δήμαρχος, δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά ο Δήμος προοδεύει γιατί οι παρατάξεις συνεργάζονται. Τόσο απλά…

Θ. Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης