• 25 Απριλίου 2024,

Το πεσμένο και κομμένο δέντρο βρέθηκε στη θάλασσα!

 Το πεσμένο και κομμένο δέντρο βρέθηκε στη θάλασσα!

Στην πρόσφατη Καλοκαιρινή κακοκαιρία (10 και 11 Ιουνίου) ο δυνατός αέρας ξήλωσε δέντρο στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου Lucy.

Το δέντρο έπεσε στο έδαφος. Περίοικοι κάλεσαν στο σημείο την Πυροσβεστική. Αυτή όπως κάνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, το τεμάχισε και στη συνέχεια αποχώρησε. Σίγουρη ότι το πεσμένο δέντρο δεν ενοχλεί. Δεν δημιουργεί κίνδυνο για ανθρώπους ή για περιουσίες τους.

Αυτό ωστόσο βρέθηκε σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Σχετική είναι η φωτογραφία. Μεταφέρθηκε προφανώς και ως καλύτερη λύση επιλέχθηκε (από ποιόν άραγε;) να πεταχτεί στη θάλασσα. Κι επειδή ήταν μεγάλο, αυτός που είχε την ιδέα δεν κατάφερε να την υλοποιήσει πλήρως.

Το δέντρο ακουμπά στο νερό της θάλασσας αλλά η γενικότερη εικόνα του είναι αρνητική. Μάλλον ο Δήμος Καβάλας πρέπει να επιληφθεί και να το απομακρύνει. Τα δέντρα που ξεριζώνονται, που πέφτουν ή για άλλους λόγους καταστρέφονται δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους. Πολύ περισσότερο η θάλασσα δεν είναι σκουπιδότοπος ή κατάλληλη περιοχή για αυτά.


Σύμφωνα με συμπολίτες, υπάρχει πεσμένο δέντρο και στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Βερούλειο. Δεν φαίνεται και δεν έγινε ως τώρα αντιληπτό επειδή έπεσε εντός χώρου κι άλλων δέντρων. Πάνω σε ένα από τα οποία ακούμπησε.

Διαβάστε επίσης