• 18 Απριλίου 2024,

Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τα έργα μέσα κι έξω από το «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

 Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τα έργα μέσα κι έξω από το «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Ανακοινώθηκε επίσημα χθες από το Υπουργείο των Εσωτερικών η έγκριση της πρότασης του Δήμου Καβάλας και η χρηματοδότησης της από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Αφορά έργα μέσα κι έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Είναι μια πρόταση που ωρίμασε η διοίκηση της κ. Τσανάκα, υπέβαλε ελαφρώς τροποποιημένη στο Υπουργείο ο διοίκηση Μουριάδη. Τα έργα αφορούν το κλειστό γυμναστήριο και τα γήπεδα του περιβάλλοντος χώρου.

Η απόφαση του υπουργείου για την ένταξη της στο πρόγραμμα αναφέρει: «Αποφασίζουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης:

«Αναβάθμιση υποδομών του Δ.Α.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 1.584.914,87€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καβάλας Ν.Καβάλας.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Κατασκευές, επισκευές και συντηρήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου”» προϋπολογισμού 781.473,63€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καβάλας.

Υποέργο 2: «Αναβάθμιση γηπέδων στο Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου”» προϋπολογισμού 803.441,24€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καβάλας.

Πηγή χρηματοδότησης Υπουργείο Εσωτερικών 600.000 ευρώ και δημοτικοί πόροι 984.000 ευρώ».

Διαβάστε επίσης