Τώρα είναι η ώρα τους: Αφίξεις νέων προσφύγων- λειτουργία τράπεζας στις Κρηνίδες

 Τώρα είναι η ώρα τους: Αφίξεις νέων προσφύγων- λειτουργία τράπεζας στις Κρηνίδες

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι οι διήμερες επαφές στην Αθήνα του Δημάρχου κ. Θόδωρου Μουριάδη. Ταυτόχρονα φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια του προκειμένου 1) να μην έρθουν νέοι πρόσφυγες στο «Ασημακοπούλου» 2) να μην κλείσει το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες.

Με δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στο «Ασημακοπούλου» θα εγκατασταθούν 350 περίπου πρόσφυγες. Είναι κάτι που του έκανε γνωστό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Του υποσχέθηκε ταυτόχρονα ένταση των αστυνομικών μέτρων πέριξ της δομής, η οποία με την προαναφερθείσα εξέλιξη μεγαλώνει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες θα έρθουν τμηματικά στο «Ασημακοπούλου». Αρχικά θα έρθουν 200. Αυτό θα συμβεί άμεσα κι αφού πρώτα οι νέες εγκαταστάσεις συνδεθούν με νερό και αποχέτευση. Όλοι οι νέοι πρόσφυγες θα προέρχονται από τη Νέα Καβάλα.

Σχετικά με το τραπεζικό κατάστημα στις Κρηνίδες, η τράπεζα εμφανίζεται αμετακίνητη στην απόφαση της! Ο Δήμος Καβάλας της έχει υποσχεθεί την μισθοδοσία των υπαλλήλων του αλλά πάλι δεν υπάρχει αποτέλεσμα! Τα μοναδικά καλά νέα του κ. Μουριάδη αφορούν τις επαφές του στην ΕΤΑΔ. Τόσο για την Καλαμίτσα όσο και για την παλιά Μεραρχία. Η συζήτηση – διαπραγμάτευση συνεχίζεται αφού ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ δεν ορίστηκε ακόμη.

Κατόπιν όλων αυτών προκύπτει ότι για τα δύο βασικά θέματα (νέοι πρόσφυγες- τραπεζικό κατάστημα στις Κρηνίδες) ήρθε η ώρα των 3 κυβερνητικών βουλευτών. Ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αυτοί τώρα θα πρέπει να πιέσουν ώστε να υπάρξουν αλλαγές δεδομένων προς το ευνοϊκότερο.

Διαβάστε επίσης