• 28 Απριλίου 2024,

Υπόμνημα των απολυμένων στο ΣτΕ

 Υπόμνημα των απολυμένων στο ΣτΕ

Ενημερωτική συνέλευση στο εργατικό κέντρο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι απολυμένοι της ΒΦΛ. Είχαν συζήτηση με την δικηγόρο εκπρόσωπό τους, προς την οποία απηύθυναν διάφορες ερωτήσεις.

Η είδηση που προκύπτει από την γενική συνέλευση της Τρίτης, αφορά τη διαδικασία που είναι σε εκκρεμότητα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το σωματείο των απολυμένων θα πρέπει να στείλει υπόμνημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμεί προσφυγή των εταιριών της ΒΦΛ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπει η διαδικασία, ζήτησε ήδη το υπόμνημα των απολυμένων. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτό, συντάχθηκε πολύ γρήγορα και στάλθηκε ήδη.

Ίδια διαδικασία αναμένεται ν΄ ακολουθηθεί και με άλλους, όπως για παράδειγμα υπουργεία και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας που έδωσε άδεια, στην καινούρια εταιρία της ΒΦΛ, Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εταιρίες της ΒΦΛ ζητούν να μην εφαρμοσθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης, που ακυρώνει την άδεια και να ακυρωθεί η απόφαση της αποκεντρωμένης που επίσης ακυρώνει την άδεια που χορήγησε στη Λιπάσματα Ν. Καρβάλης Α.Ε. η Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εκδώσει προσωρινή διαταγή η οποία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης