Υποσχέθηκε λύση για τα κτίρια ΟΘΑΚ και ΝΟΚ ο Φώτης Κουβέλης

 Υποσχέθηκε λύση για τα κτίρια ΟΘΑΚ και ΝΟΚ ο Φώτης Κουβέλης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη είχαν το μεσημέρι της Τρίτης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι  Εμμανουηλίδης και Παπαφιλίππου. Συζήτησαν μαζί του το γνωστό θέμα που ανέκυψε με τα κτίρια των συλλόγων στο κεντρικό λιμάνι. Αν και δεν υπάρχουν ούτε αποφάσεις, ούτε ανακοινώσεις όλα δείχνουν ότι ο Υπουργός θα δώσει μια απαραίτητη λύση. Η οποία θα ικανοποιεί και τον ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ.

Το σενάριο που συνεχώς κερδίζει έδαφος είναι το ήδη γνωστό: Τα κτίρια (που συνολικά είναι 5) θα νοικιαστούν σε ιδιώτες με τη διαδικασία που ξεκίνησε ο Οργανισμός  Λιμένα Καβάλας. Το υπουργείο θα διασφαλίσει ότι σε αυτά θα διατηρήσουν τα γραφεία τους οι δύο σύλλογοι. Αυτό προβλέπεται και στους όρους της διακήρυξης του ΟΛΚ. Όσο για τα χρήματα που οι σύλλογοι χάνουν, θα επιδιωχθεί να τα εισπράξουν μέσω συνεργασίας τους με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο βουλευτής κ. Τάκης Εμμανουηλίδης είπε χθες στην Πρωινή ότι ο Υπουργός έχει καλή πρόθεση. Γνωρίζει το σφιχτό χρονοδιάγραμμα κι έτσι ότι αποφασιστεί, θα αποφασιστεί γρήγορα. Πιθανό είναι η όποια απόφαση να λάβει τη μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου. Στο μεταξύ ήταν χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΟΛΚ, λόγω της συνεδρίασης της διοίκησης της Ένωσης Λιμένων. Με την ευκαιρία θα είχε κι αυτός τις επαφές του με το Υπουργείο για το ίδιο θέμα.

Διαβάστε επίσης