Ζεστό κλίμα στη συνάντηση των Καβαλιωτών της Αθήνας

 Ζεστό κλίμα στη συνάντηση των Καβαλιωτών της Αθήνας

Ένα κυριακάτικο πρωινό με έντονη παρουσία Καβάλας πέρασαν χθες οι Καβαλιώτες της Αθήνας. Ανταποκρινόμενοι στο ανοικτό κάλεσμα του Συλλόγου των εν Αθήναις Καβαλιωτών «Οι Φίλιπποι» -κάλεσμα που πραγματοποιήθηκε και με τη βοήθεια των καβαλιώτικων εφημερίδων και των τοπικών ομάδων στο facebook- συγκεντρώθηκαν στο Θησείο σε έντονα φιλικό κλίμα, αψηφώντας την βροχή, πολλά παλιά και νέα μέλη. Μαζί τους όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Συλλόγου. Συνοδεύοντας την κουβέντα με καφέ και χειροποίητα γλυκίσματα, οι Αθηναίοι Καβαλιώτες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, να δουν παλιούς φίλους, να αφηγηθούν ιστορίες από τη ζωή τους στην Καβάλα και να συζητήσουν προτάσεις για μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου.

Εκ μέρους της ομάδας του διοικητικού συμβουλίου, η νέα Πρόεδρος συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ θύμισε τους τρεις σκοπούς του Συλλόγου με βάση το Καταστατικό, που είναι η ηθική και πνευματική εξύψωση των μελών και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ αυτών, η ηθική βοήθεια και συμπαράσταση των εκ του Νομού Καβάλας καταγομένων, καθώς και η προβολή, προάσπιση και επιδίωξη κοινών ηθικών και υλικών συμφερόντων της ιδιαίτερης πατρίδας. Ζήτησε την περαιτέρω συσπείρωση των Καβαλιωτών της Αθήνας σε έναν μεγάλο και δυναμικό Σύλλογο.

Σε όλους τους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν καβαλιώτικες εφημερίδες, το ωραίο έντυπο «Περιδιαβαίνοντας την ιστορία στη σύγχρονη Καβάλα» της Δημωφέλειας, καθώς και διηγήματα δύο μελών που αναφέρονται σε παλιότερα χρόνια της Καβάλας: «Γενικός Πρόξενος» της κας Τούλας Βαφείδου και «Ντεμπούτο στη Μεγάλη Λέσχη» της κας Τασούλας Γεωργιάδου.

Η «Πρωινή» έκανε την έκπληξη και προσέφερε για τους σκοπούς της συγκέντρωσης αντίτυπα του φύλλου «Καβάλα» της 3ης Μαρτίου 1973, που ήταν μια περιοδική έκδοση του Συλλόγου Καβαλιωτών της Αθήνας «Οι Φίλιπποι». Δώρο συναισθηματικής και αναμνηστικής αξίας που εκτιμήθηκε από όλους.

Διαβάστε επίσης