Αναβολές σε δίκες για χρέη στο δημόσιο

 Αναβολές σε δίκες για χρέη στο δημόσιο

Από πλευράς εσωτερικής θερμοκρασίας και χθες το δικαστικό μέγαρο Καβάλας ήταν παγωμένο. Το κρύο ήταν περισσότερο αισθητό στο ισόγειο, στο μεγάλο χώρο αναμονής. Οι πολίτες που δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία ξαφνιάζονταν από τη χαμηλή θερμοκρασία. Υποχρεώνονταν να επιστρέψουν στο ακροατήριο όπου η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη. Ήθελαν δεν ήθελαν περίμεναν την υπόθεση τους παρακολουθώντας τις άλλες δίκες αφού έτσι απέφυγαν τον κίνδυνο να αρρωστήσουν. Δικηγόροι και άλλοι σταθεροί παρόντες στο μέγαρο ενοχλούνταν επίσης. Αν και συνηθισμένοι στο εντός του κτιρίου κρύο, χθες δήλωναν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν τη χαμηλή θερμοκρασία!

Στο Τριμελές που συνεδρίασε χθες το πινάκιο είχε 39 υποθέσεις. Όλες για χρέη προς το δημόσιο. Αφορούσαν την περίοδο από το 2012 έως και το 2017. Σε μία μάλιστα περίπτωση ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είχε οφειλή λίγων μόνο μηνών στη διάρκεια του 2016. Όπου οι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες (ή εκπροσωπούνταν από συνήγορο) ζήτησαν και έλαβαν αναβολή από 6 έως 9 μήνες. Είχαν –στις περισσότερες περιπτώσεις- το ίδιο επιχείρημα και ισχυρισμό, την ευκαιρία νέας ρύθμισης που επίκειται και θα περιλαμβάνει ακόμη και 120 δόσεις. Η αναβολή εξασφαλίστηκε εύκολα. Όπου οι κατηγορούμενοι απουσίαζαν ήταν φυσικό οι δίκες να γίνουν και να καταδικαστούν.

Χθες στο δικαστήριο συζητήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για μια επίσης γνωστή εργοδοτική εκκρεμότητα. Των συμβασιούχων της Καθαριότητας. Η υπόθεση αφορά τους συμβασιούχους του Δήμου Νέστου που κι αυτήν την φορά θα πληρωθούν μισθούς προηγούμενων μηνών με δικαστική απόφαση. Ο Επίτροπος συνεχίζει να μην εγκρίνει τη μισθοδοσία τους. Όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις ο Δήμος, στον οποίο εργάζονται οι συμβασιούχοι, ουσιαστικά ήταν μαζί τους. Παραστάθηκε με δικηγόρο συναινώντας στην ικανοποίηση του αιτήματος τους. Μάρτυρας υπέρ των εργαζόμενων κατέθεσε ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Καβάλας. Η απόφαση που αφορά 13 συμβασιούχους του Δήμου Νέστου πρόκειται να γίνει γνωστή πολύ γρήγορα.

Διαβάστε επίσης