• 9 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες στο δημαρχείο ο Θόδωρος Μουριάδης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών κι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης» αναφέρθηκαν στη λειτουργία παιδικών σταθμών και σχολείων ενώ η πανδημία συνεχίζεται. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν σε πλήρες ωράριο 7-4 μόλις ενισχυθούν με το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας. Ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζεται να προσλάβει κι άλλες καθαρίστριες αν από τη Δευτέρα αποδειχθεί ότι δεν επαρκούν οι 100 που διαθέτει για τα περίπου 80 του σχολεία. Χθες βράδυ η Συμπαράταξη Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για νέες αλλαγές στο «Κλεισθένη», οι οποίες αποδυναμώνουν το ρόλο των Δημοτικών Συμβουλίων.

 

Θανάσιμα τραυματίστηκε χθες το απόγευμα 76χρονος οδηγός αυτοκινήτου στο Χρυσοχώρι σε εκτροπή και ανατροπή του οχήματος. Μεγάλη μείωση επιβατών στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και τον μήνα Αύγουστο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν δασική πυρκαγιά πριν επεκταθεί στη Θάσο. Τρίτη συνεχόμενη μέρα χωρίς κρούσμα κορωνοϊού για την ΠΕ Καβάλας, 56 αρνητικά τεστ στο εργαστήριο του Νοσοκομείου. Την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών ενημέρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με κριτική στον Μακάριο Λαζαρίδη.

 

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στον Αμυγδαλεώνα. Διακοπή υδροδότησης το πρωί για τη συνοικία της Νεάπολης. Ανακοίνωση της Τάνιας Ελευθεριάδου κατά της διαδικασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών. Το Επιμελητήριο Καβάλας οργανώνει δωρεάν σεμινάρια εξαγωγών για στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συντήρηση διαβάσεων έξω από τα σχολεία, στα οποία μπαίνουν κάδοι ανακύκλωσης.

 

Από τη Δευτέρα επανέρχεται σε δραστηριότητα το Λύκειο των Ελληνίδων. Διακρίσεις της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου σε φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που έγινε στην Ορεστιάδα. Δωρεάν μαθήματα ελληνικών από τον Όμιλο για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Τετάρτη και Πέμπτη εκδηλώσεις του Φυσιολατρικού Ομίλου στο εκκλησάκι δίπλα στο εντευκτήριο του.

 

Μετά από 6 περίπου μήνες επαναλειτούργησαν τα φώτα στο Βερούλειο για φιλικό κεκλεισμένων των θυρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Στον Βύρωνα οδεύει ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Η ΕΠΟ διόρθωσε λάθος κι έδωσε πάλι στη δημοσιότητα την κλήρωση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου στη Γ’ Εθνική.

 

 

Διαβάστε επίσης