Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και διανομή τροφίμων

 Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και διανομή τροφίμων

Σήμερα και αύριο στην κεντρική πλατεία συμπράττουν οι Γιατροί του Κόσμου με την ομάδα Action Team, γνωστή από τις καλοκαιρινές της δραστηριότητες. Δημιουργούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με γάλα εβαπορέ το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η ομάδα Action Team έχει ήδη συγκεντρώσει 250 κουτιά γάλακτος εβαπορέ, ενώ τα υπόλοιπα θα συγκεντρωθούν με προσφορές καβαλιωτών ώστε να φτιαχτεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ουσιαστικά να στείλουν μήνυμα εθελοντισμού και φιλανθρωπικής δράσης. Ανάλογο χριστουγεννιάτικο δέντρο με γάλα εβαπορέ έχει δημιουργήσει η κεντρική διοίκηση των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα πάρα πολλές φορές και φυσικά πάντα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο παρελθόν, το τοπικό παράρτημα της Καβάλας έχει δημιουργήσει μικρότερο δέντρο με γάλα εβαπορέ.

Η σύμπραξη του δήμου Καβάλας, των Γιατρών του Κόσμου και της Action Team ανεβάζει τον πήχη. Όσοι λοιπόν επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν γάλα εβαπορέ το πρωί και το απόγευμα τόσο σήμερα, όσο και την Κυριακή. Με την ευκαιρία η αντιδήμαρχος Μαρία Φρατζεσκάκη ανακοίνωσε ότι το διήμερο 20 και 21 Δεκεμβρίου θα μοιράσει τρόφιμα σε περίπου 280 δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αυτή θα είναι η πρώτη διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου μετά την αναδιοργάνωσή του. Οι 280 δικαιούχοι ανήκουν και στη δημοτική ενότητα Καβάλας και στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Θα μοιραστούν κυρίως τρόφιμα, κρέας, ακόμη και βασιλόπιτες. Η επόμενη διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπολογίζεται ότι θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η κ. Φρατζεσκάκη εξήγησε ότι η διαδικασία επικαιροποίησης των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν ήταν εύκολη. Καθώς, σύμφωνα με το νόμο, αποκλείστηκαν 80 – 90 αιτήσεις επειδή όσοι τις κατέθεσαν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης. Όπως είπε η κ. Φρατζεσκάκη, κατόπιν αποφάσεως που έλαβε την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο, δόθηκαν ή θα δοθούν άμεσα χρήματα έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε επίσης