Οι αποζημιώσεις στη Θάσο άργησαν 4 χρόνια!

 Οι αποζημιώσεις στη Θάσο άργησαν 4 χρόνια!

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014 η Θάσος αντιμετώπισε αρκετά σοβαρά προβλήματα από έντονες βροχοπτώσεις. Πλημμύρησαν σπίτια και επιχειρήσεις κυρίως στην περιοχή των Λιμεναρίων. Άμεση ήταν η αντίδραση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόλα αυτά ουδείς περίμενε ότι 4 χρόνια μετά οι πολυσυζητημένες αποζημιώσεις θα ήταν ακόμη θέμα δημοσίευσεων στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Προφανώς και αυτές του κράτους δεν έχουν καταβληθεί (τουλάχιστον όχι όλες), ενώ τα ποσά των αποζημιώσεων μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας φαίνεται (ή είναι) μικρά.

Δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα της Κυβέρνησης μία ακόμη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για τη διαδικασία των συγκεκριμένων αποζημιώσεων. Προκαλείται δαπάνη συνολικού ποσού 11.000 ευρώ (!) αφού από το σύνολο των ζημιών σε κάθε επιχείρηση, το κράτος αποζημιώνει περίπου το 30%. Η πρώτη σχετική Κ.Υ.Α. δημοσιεύτηκε το 2016. Όμως η γραφειοκρατία δεν αστειεύεται. Χρειάστηκε και δεύτερη, 4 χρόνια μετά το αρχικό γεγονός. Νωρίτερα- το περασμένο Καλοκαίρι- χρειάστηκε να παρέμβει και η Πολιτική Προστασία Καβάλας στέλνοντας εκ νέου έγγραφα για περιστατικά του 2014!

Την πρόσφατη Κ.Υ.Α. υπογράφουν οι Χαρίτσης- Τσακαλώτος- Σπίρτζης. Καθορίζονται οι αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες στο δημόσιο όλη αυτή η διαδικασία των αποζημιώσεων στοίχησε ποσό 20.000 ευρώ. Ωστόσο στις φωτογραφίες αρχείου που δημοσιεύουμε- φωτογραφίες της εποχής- φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μικρό.

Διαβάστε επίσης