Πίεση Επιμελητηρίων στις Πολεοδομίες του ΝομούΚοινή δράση θα αναλάβουν το αμέσως προσεχές διάστημα Επιμελητήριο και ΤΕΕ ΑΜ ώστε να ασκηθεί νέα πίεση προς τα γραφεία Πολεοδομίας τόσο της Καβάλας όσο και του Παγγαίου. Αφορμή της κινητοποίησης των δύο τοπικών φορέων ο κίνδυνος που πάλι διαγράφεται για επενδύσεις που εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ μα δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν νωρίτερα δεν υπάρξει έκδοση οικοδομικής άδειας.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 φάκελοι είναι σε εκκρεμότητα στις Πολεοδομίες, αφορούν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αναβάθμισης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στον τουρισμό. Άλλες 75 εγκεκριμένες προτάσεις από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων θα ζητήσουν κι αυτές οικοδομική άδεια. Κατά το Επιμελητήριο οι υποθέσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν τάχιστα από τα Πολεοδομικά γραφεία αφού διαφορετικά οι επενδυτές ευκαιρίες κινδυνεύουν να χαθούν. Κι άλλη φορά το Επιμελητήριο έκανε ίδια παρέμβαση αλλά το αποτέλεσμα τότε ήταν περιορισμένο. Τώρα το Επιμελητήριο «συμμαχεί» με το ΤΕΕ ΑΜ μπας και οι πιέσεις αποδώσουν.

Τη Δευτέρα έγινε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική ημερίδα του ΤΕΕ ΑΜ, σε συνεργασία με το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δόθηκαν πληροφορίες για το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης άδειας δόμησης. Την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος μηχανικών (φωτογραφίες) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι εισηγήτριες βοήθησαν ώστε να ερμηνευτεί η ισχύουσα νομοθεσία, απάντησαν σε ερωτήσεις κτλ.

eXTReMe Tracker