• 16 Απριλίου 2024,

Στα ίδια επίπεδα και χθες κρούσματα κορωνοϊού- ασθενείς του Νοσοκομείου

 Στα ίδια επίπεδα και χθες κρούσματα κορωνοϊού- ασθενείς του Νοσοκομείου

Σταθερή ήταν και χθες Πέμπτη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας από πλευράς περιστατικών κορωνοϊού.

Όλη την εβδομάδα που διανύουμε τα δεδομένα είναι ίδια και δεν άλλαξαν. Ένα καλό σημάδι, ένα καλό μήνυμα. Οι ασθενείς αυξήθηκαν ελαφρώς αλλά όπως φαίνεται η αύξηση είναι μικρή και δεν συνεχίζεται. Πολλά θα κριθούν το τριήμερο που αρχίζει σήμερα.

Αν μέχρι την Κυριακή διατηρηθεί η ίδια κατάσταση τότε μάλλον τη Δευτέρα 1η Μαρτίου καταργούνται τα κρεβάτια covid στον 3ο όροφο του κτιρίου κι επαναλειτουργούν στους ίδιους χώρους οι κλινικές που υπήρχαν πριν τον Νοέμβρη.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Καβάλας χθες οι ασθενείς της κλινικής κορωνοϊού ήταν 22. Όσοι ήταν τις προηγούμενες ημέρες. Στη ΜΕΘ κορωνοϊού ένας. Ο ίδιος από την περασμένη Τρίτη. Στα τεστ που γίνονται κάθε πρωί στο Νοσοκομείο χθες ελέγχθηκαν 65 άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποιοι μαθητές. Βρέθηκαν 3 θετικά περιστατικά.

Κανένα δεν αφορά μαθητή. Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο άλλοι μαθητές (έκαναν τεστ μάλλον σε ιδιωτικό εργαστήριο) κι έτσι ως χθες το βράδυ αναμένονταν αποφάσεις προσωρινής αναστολής των μαθημάτων στο 18ο Νηπιαγωγείο και στο 21ο Δημοτικό σχολείο.

Σήμερα το πρωί γίνονται rapid tests στην Ιχθυόσκαλα. Χθες έγιναν 52 στην Εξοχή Παγγαίου με 5 θετικά περιστατικά και περίπου 35 στη Λυδία όπου δεν υπήρξαν θετικά περιστατικά. Στη Λυδία η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη γεγονός που δημιούργησε απογοήτευση στον ΕΟΔΥ. Κανονικά συνεχίστηκε σε όλο το Νομό και χθες η διαδικασία του εμβολιασμού.

Τέλος Φλεβάρη- αρχές Μάρτη θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 10.000 κάτοικοι του Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης