Στην Παλαιστίνη: Μαθήματα από την ανατροπή των Γάλλων στην Αλγερία

 Στην Παλαιστίνη: Μαθήματα από την ανατροπή των Γάλλων στην Αλγερία

www.aljazeera.net

Ένα απόσπασμα: Καθώς η βία μαίνεται στο παρόν, δεν υπάρχει χώρος για φιλοσοφική σκέψη, μια παρατήρηση που μεταφράζεται τόσο όμορφα σε λέξεις palabras από τον παλαιστίνιο διανοούμενο Bassel al-Araj: «Εσείς, που έχετε ακαδημαϊκή κλίση, έχετε το βλέμμα σας στο να απογοητεύετε όλα τα πράγματα ορίζοντας και εξηγώντας, υπολογίζοντας ότι αυτό θα σας οδηγήσει στην αλήθεια.

Αυτές τις συννεφιασμένες μέρες, σας λέω, δεν χρειάζομαι ένα επεξηγηματικό πλαίσιο για τις βροχές, είτε είναι το σφυρί του Θορ, το έλεος του Θεού, ή η συναίνεση των μετεωρολόγων. Δεν θέλω τίποτα από αυτά! Αυτό που θέλω είναι η αδιάκοπη έκπληξη μου και ένα ανόητο χαμόγελο κάθε φορά που βρέχει. Κάθε φορά σαν να ήταν η πρώτη φορά, σαν παιδί μαγεμένο από τα θαύματα αυτού του κόσμου».

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον Μπασέλ αφού αφέθηκε ελεύθερος από την παλαιστινιακή κράτηση μετά από εβδομάδες απεργίας πείνας, γράφει ο Adrián Kreutz. «Ο Μπασέλ δεν μας κάλεσε να γίνουμε μαχόμενοι της αντίστασης. Ούτε μας κάλεσε να γίνουμε επαναστάτες. Ο πρίγκιπας μας είπε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι όλο. Αν είναι ειλικρινείς, θα είναι επαναστάτες και μαχητές της αντίστασης»,», dijo είπε ο Kahled Oudatallah στην κηδεία του Bassel τον μάρτιο του 2017.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος     Haize Gorriak

Διαβάστε επίσης