• 19 Απριλίου 2024,

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Εμβληματικός ο χώρος του Αμφιθεάτρου Καβάλας». «Προμετωπίδα η δρομολόγηση της περάτωσής του».  Λόγια αρμοδίων και μη.

Με τον προυπολογισμό της παρέμβασης (για την ανακαίνισή του) να εκτινάσσεται (δικαίως) στο ποσό του 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Με την προετοιμασία του έργου (μελέτες και σύνταξη τευχών δημοπράτησης) να γίνονται εξ ολοκλήρου (συγχαρητήρια!) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Καβάλας. Με την Εργοανάπτυξη (ναι, υπάρχει κι αυτή για να δικαιολογεί κάποιες επ αμοιβή θεσούλες) να σχεδιάζει ότι μπορεί να το αναλάβει για να κόβειεισιτήρια και για να έχειέσοδα.

Κι ενώ όλα πήγαιναν δεξιά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κι ενώ επρόκειτο να συζητηθεί ως θέμα στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ξαφνικά αποσύρθηκε, για να γίνει «έλεγχος» από τον Προιστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας (;).  Θα εισαχθεί ως θέμα, λένε, σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τις αποφάσεις της οποίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ,εγείρεται μείζον ζήτημα νομιμότητας καθώς μπορούν αυτές να προσβληθούν.

Άντε πάλι από την αρχή! Σε μία Καβάλα που αυτήν τη στιγμή δεν διαθέτει ΚΑΝΕΝΑΝ ευπρεπή χώρο τέλεσης εκδηλώσεων. Σε μία Καβάλα που παράγει πολιτισμό αλλά δεν μπορεί να τον παρουσιάσει. Σε μία Περιφερειακή Ενότητα που στα χρόνια της πανδημίας, διοικητικά, τελούσε σε πλήρη ύπνωση και δεν προέβη σε καμία παρέμβαση στο χώρο του Αμφιθεάτρου.

Για να δούμε… Πάλι στο ίδιο έργο θεατές;

 

Λυμπεράκης Δημήτρης

Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας

Διαβάστε επίσης