Ανθρώπινα δικαιώματα στα μπουντρούμια

 Ανθρώπινα δικαιώματα στα μπουντρούμια

Παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η 10η Δεκεμβρίου, και στη σκέψη μας δεν μπορεί παρά να έρθει η κατάφωρη επί σειρά δεκαετιών παραβίαση αυτών στη διπλανή  Τουρκία, ανεξάρτητα καθεστώτος σε αυτήν!

Και σήμερα ακόμη, και ενώ συνομιλεί με άλλες “ευαισθητοποιημένες” χώρες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες της είναι στα μπουντρούμια ή έχουνε διωχθεί για τα πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω τους. Διώξεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια από το 2013 (οπαδών Γκιουλέν), και κυρίως από το 2016 και μετά( πραξικόπημα-οπερέτα εναντίον του Ερντογάν), έχουνε πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Αναφέροντας τα παραπάνω δεν μπορούμε παρά να σταθούμε με ντροπή, σε αυτά που εκτυλίχθηκαν  από το πρωί της 16ης Ιουλίου 2016 και μετά, όπου ένα στρατιωτικό ελικόπτερο με Οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς πολιτικούς φυγάδες, ικέτες σύμφωνα με την αρχαιοελληνική ιστορία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Λίγες ώρες αργότερα ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός, υπόσχεται στον Ερντογάν, ότι το πολύ σε δυο βδομάδες, θα τους στείλει πίσω, ενώ αντίθετα τρέχανε οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου από δικηγόρους και πολίτες.  Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν, και που δεν διαψεύσθηκαν ποτέ από τον Τσίπρα, αλλά και με όσα γίνανε γνωστά αργότερα από τον Τούρκο ναυτικό ακόλουθο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, και πρώην Έλληνα υπουργό, υψηλόβαθμο στρατιωτικό, τεκμαίρεται με βεβαιότητα ότι ο τότε πρωθυπουργός και γνώριζε και ενέκρινε τη παράδοση των Οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που τόσο ήθελε η Τουρκία.

Επιπλέον είναι δημοσιοποιημένες οι συναντήσεις που είχανε για το θέμα αυτό οι δικηγόροι των Οκτώ Τούρκων , με κορυφαίο διπλωματικό σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού, του γνωστού που συζούσε με τη τουρκάλα υψηλόβαθμο διπλωμάτη, και ο οποίος πρωθυπουργικός σύμβουλος επικαλέστηκε το θυμό του Ερντογάν και τις συνέπειες που θα έχουμε, αν δεν τους παραδώσουμε. «Θα γίνει πόλεμος έλεγε» σύμφωνα με «έγκυρες πληροφορίες» του.

Οι “έγκυρες πληροφορίες” προφανώς προερχόντουσαν από τη πλευρά της συντρόφου του, η οποία στον “ελεύθερο χρόνο της“ πήγαινε και ερευνούσε κατοικίες στην Ελλάδα Τούρκων στρατιωτικών υπόπτων σαν αντικαθεστωτικών. Μετά την αλλαγή κυβέρνησης έφυγε από την Ελλάδα.!!! Ευτυχώς, όμως οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος τους  και παρά τις επίμονες προσπάθειες και νομικά εμπόδια από τη κυβέρνησηκαι του επικεφαλής της Υπηρεσίας ασύλου, χορηγήθηκε ομόφωνα άσυλο στους Οκτώ.

Η κυβέρνηση λοιπόν εκείνη αποδεικνύεται ότι, δεν είχε κανέναν ηθικό ή Δημοκρατικό ενδοιασμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τον Ερντογάν, ενώ  αν το έκανε άλλη κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε συνεχόμενες διεθνείς καταγγελίες, απεργίες, διαδηλώσεις, καταστροφές περιουσιών κλπ. Για να εξιλεωθεί όμως η παρέα του Μαξίμου απέναντι στον Ερντογάν, το κακό που δεν μπόρεσε να κάνει στους Οκτώ, το ξέσπασαν  εναντίον εκατοντάδων άλλων αθώων ανθρώπων, που οι υποθέσεις τους δεν είχαν δυστυχώς τη δημοσιότητα των Οκτώ. Διωκόμενες από τον Ερντογάν, οικογένειες Τούρκων πολιτών, περνούσανε τον Έβρο κρυφά ζητώντας άσυλο σε μια δίκαιη όπως πιστεύανε χώρα.

Στα σκοτεινά έφταναν στην Ελλάδα,  και στα σκοτεινά, βάρβαρα και απάνθρωπα, παραδίνονταν στα χέρια των δεσμωτών τους, μαζί με όλα τα αποδεικτικά προσωπικά στοιχεία. Η αντιμετώπιση τους από την ΕΛ-ΑΣ της τότε αρμόδιας αντιστρατήγου Ζ.Τ.: Κλείσιμο τα μάτια, δέσιμο χεριών, αφαίρεση ταυτοτήτων, κινητών κλπ.,  επιβίβαση σε VAN με αμίλητους οπλισμένους μασκοφόρους, και επιστροφή στον Έβρο, όπου σε συνεννόηση με ομοίους τους της απέναντι όχθης, γινότανε η παράδοση. Και κανένας δεν μπορούσε να υποσχεθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσανε για πολύ.

Ούτε η κομμουνιστική Αλβανία επί Εμβέρ Χότζα δεν συμπεριφερότανε έτσι σε προσφεύγοντες Έλληνες πολιτικούς φυγάδες λόγω της δικτατορίας στην Ελλάδα. Οι παραπάνω περιπτώσεις που είναι αναρίθμητες, αποδεικνύουνε το πόσο υποκριτικές είναι οι κραυγές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάνε γι΄ ανθρώπινα δικαιώματα, περιορίζοντας αυτά μόνο στις ομάδες αγνώστων και επικίνδυνων ατόμων που μας στέλνει παράνομα η Τουρκία.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης