• 7 Μαΐου 2024,

Αποτελέσματα των εξαρτήσεων

 Αποτελέσματα των εξαρτήσεων

Είναι αυτονόητο ότι κάθε λογικός άνθρωπος είναι κατά του πολέμου. Εναντίον της φρίκης κάθε πολέμου.

Κάπου εδώ όμως φαίνεται να εξαντλούνται τα προφανή και περνάμε στα δύσκολα. Με τη γνωστή στην Ελλάδα τηλεοπτική υπερπροβολή έχει επικρατήσει ένα κλίμα πολεμικό που το ακολουθούνε και το αναπαράγουνε άνθρωποι που μοιάζουνε να τους ενδιαφέρει περισσότερο η νίκη των Δυτικών, παρά η ειρήνη των εμπλεκομένων.

Η συντριβή της Ρωσίας και όχι η σωτηρία της Ουκρανίας. Και, το κυριότερο ίσως, αδιαφορώντας για τα αίτια που την προκάλεσαν, πολύ δε περισσότερο για τις συνέπειες από τη μη επέμβαση. Για να το πω περισσότερο απλά, βλέπω ανθρώπους και ακούω φωνές από τα ΜΜΕ που  σκέφτονται περισσότερο σαν Αμερικανοί παρά σαν Έλληνες.

Δεν τους ενδιαφέρουν και πολύ οι απώλειες των Ουκρανών, των οποίων η τοποθετημένη ηγεσία δεχόταν το προηγούμενο διάστημα κάποιες επικίνδυνες και προβοκατόρικες διαβεβαιώσεις, αλλά η ήττα της Ρωσίας. Οι Αμερικανοί χωρίς να έχουν ρισκάρει στρατιωτικά, με αφορμή την Ουκρανία κερδίζουνε πουλώντας όπλα στην Ευρώπη, και επιπλέον επιδιώκουνε ν’ αντικαταστήσουνε αυτήν στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Κάτι αδύνατο προς το παρόν.

Εμείς όμως σαν Ελλάδα δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, ακολουθώντας τα συμφέροντα άλλων και πολιτικές που στο παρελθόν μας οδήγησαν σε εξαρτήσεις που τις έχουμε πληρώσει ακριβά με δολοφονίες, εξορίες, φυλακίσεις, δικτατορίες, προσβολές, κατοχές, μνημόνια, και πάει λέγοντας, τις οποίες αναπαράγουνε με τις ίδιες ή άλλες μορφές και σήμερα. . Αυτές οι δεδομένες πολιτικές εξαρτήσεις πρόσφατα αναδείχθηκαν με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Αποφασίσανε και διατάξανε, ότι απαγορεύεται να ενημερώνεσαι απ’ όπου θέλεις, αλλά μόνο απ’ όπου εκείνοι σου επιτρέπουνε. Απαγορεύεται ν αναφέρεσαι στο είδος της Ουκρανικής διακυβέρνησης και στην πλήρη εξάρτηση της από Ναζιστές εν δράσει που έχουνε χρηματοδοτηθεί, οργανωθεί και συνεργάζονται με υπηρεσίες και πολιτικά πρόσωπα των ΗΠΑ.

Απαγορεύεται να αμφισβητείς, ότι οι ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία κλπ είναι οι καλοί, ενώ οι Ρώσοι, Κινέζοι κλπ, είναι οι κακοί και πρέπει να εξαφανισθούνε. Απαγορεύεται να αναφέρεις πόσα εκατομμύρια αθώοι έχουν σκοτωθεί από τους “ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς” των καλών.

Απαγορεύεται να κρίνεις όσα εντελλόμενοι και πειθήνια κάνουνε δικοί μας πολιτικοί, τα οποία στην ουσία δυναμώνουνε γεωπολιτικά τη Τουρκία. Επιτρέπεται να δεχόμαστε μόνο όσα αυτοί μας προσφέρουνε, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι ν’ αποδεχθούμε αύριο, όλα όσα αύριο, θ’ αποφασίσουνε και θα επιβάλουνε σε μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σταματήσει, νέα γεωπολιτικά δεδομένα θα δημιουργηθούνε, αλλά η σύγκρουση των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα θα συνεχισθεί, και η κατάσταση αυτή γεννά άμεσες και έμμεσες απειλές για την περιοχή μας που κάποιοι επιτήδειοι ουδέτεροι και σήμερα εκμεταλλεύονται.

Η δε Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια ενώ είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει προνομιακές και αλληλοσυμπληρούμενες σχέσεις με τη Ρωσία, προτίμησε να κάνει μόνο μπίζνες μαζί της, χωρίς στρατηγική και όραμα.

Φθάνοντας στο σημείο λόγω εξάρτησης της, να συμμετέχει χρησιμοποιώντας την από το 1991 γεμάτη βιολογικών εργαστηρίων ιών και ασθενειών αμερικανικών πολιτικών συμφερόντων Ουκρανία σαν δούρειο ίππο, στη περικύκλωση της Ρωσίας, κάτι που θα το πληρώσει σε βάθος και εκεί που πονάει.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης