Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

 Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Εισαγωγή

Θέλετε να χάσετε βάρος αλλά δεν έχετε πρόσβαση σε γυμναστήριο; Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να αποκτήσετε φόρμα και να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους χωρίς να πατήσετε το πόδι σας σε διάδρομο.

Με τις σωστές ασκήσεις και λίγη δέσμευση, μπορείτε εύκολα να χάσετε κιλά ασκώντας γυμναστική στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς να χάσετε βάρος στο σπίτι με αποτελεσματικές ασκήσεις cardio και ενδυνάμωσης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Γιατί πρέπει να κάνετε ασκήσεις Cardio;

Αν θέλετε να χάσετε βάρος από την άνεση του σπιτιού σας, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές ασκήσεις καρδιο που μπορείτε να κάνετε. Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι σημαντική για την απώλεια βάρους, επειδή αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και κάνει το αίμα σας να αντλεί, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες. Ακολουθούν μερικές εξαιρετικές ασκήσεις καρδιο που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι:

Jump Rope: Το σχοινάκι είναι μια σούπερ αποτελεσματική άσκηση καρδιο που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, ακόμα και στα όρια του σπιτιού σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό σχοινί άλματος και λίγο χώρο για να το κάνετε. Σχοινάκι για 10-15 λεπτά κάθε μέρα για μέγιστα οφέλη απώλειας βάρους.

Τζόκινγκ/Τρέξιμο: Δεν χρειάζεστε διάδρομο για τρέξιμο ή τρέξιμο. Μπορείτε να το κάνετε έξω από το σπίτι σας ή στην αυλή σας. Ξεκινήστε κάνοντας τζόκινγκ με αργό ρυθμό για λίγα λεπτά και μετά σταδιακά ξεκινήστε το τρέξιμο. Συνιστάται τρέξιμο 30 λεπτών τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT): Το HIIT είναι μια έντονη προπόνηση που συνδυάζει υψηλή ένταση με σύντομες εκρήξεις ξεκούρασης. Μπορείτε να κάνετε αυτό το είδος άσκησης στο σπίτι εναλλάσσοντας ασκήσεις όπως jump squats, burpees, ορειβάτες και πολλά άλλα. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος γρήγορα.

Burpees: Τα Burpees είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να αυξήσετε τις θερμίδες. Για να κάνετε ένα burpee, ξεκινήστε σε όρθια θέση και μετά αφήστε το σώμα σας κάτω στο έδαφος. Αμέσως πηδήξτε πίσω και επαναλάβετε. Στοχεύστε για 30-60 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Αναρρίχηση σκαλοπατιών: Δεν χρειάζεστε μηχανή αναρρίχησης σκαλοπατιών για να κάνετε αυτήν την άσκηση. Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι απλά ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες του σπιτιού σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να τονώσετε τα πόδια σας.

Jumping Jacks

Τα jumping jacks είναι μια κλασική άσκηση που μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε φόρμα. Ως εξαιρετική αερόβια άσκηση, αυτή η κίνηση αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και ενεργοποιεί σχεδόν όλους τους μύες του σώματός σας, καθιστώντας την μια αποτελεσματική και αποτελεσματική άσκηση που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα της προπόνησής σας.

Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση απλά ξεκινήστε στέκοντας στα πόδια σας με τα πόδια κοντά μεταξύ τους και τα χέρια στα πλάγια. Πηδήξτε προς τα πάνω, χωρίζοντας τα πόδια σας σε κάθε πλευρά και σηκώστε το χέρι σας πάνω και πάνω από το κεφάλι σας, χτυπήστε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια του άλματος.

Προσγειωθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και επιστρέψτε τα χέρια σας πίσω στα πλάγια. Επαναλάβετε αυτό για την επιθυμητή ποσότητα επαναλήψεων και σετ. Αυτή η άσκηση είναι εξαιρετική για τη στόχευση όλων των μυών σας καθώς και για την αύξηση της αντοχής και της καρδιαγγειακής υγείας, όλα σημαντικά στοιχεία όταν πρόκειται για αποτελεσματικές ασκήσεις στο σπίτι για απώλεια βάρους.

Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Burpess

Αν ψάχνετε για μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, το burpees μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το Burpees είναι σκληρές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα που δεν απαιτούν εξοπλισμό και μπορούν να γίνουν οπουδήποτε.

Αυτή η άσκηση περιλαμβάνει οκλαδόν, άλμα και push-up, ώστε να έχετε μια πλήρη προπόνηση με μία κίνηση! Μπορείτε να τροποποιήσετε το burpee κάνοντας ένα άλμα squat ή παραλείποντας το push-up. Κάνοντας μόνο ένα σετ burpees καίει πολλές θερμίδες, καθιστώντας το μια εξαιρετική άσκηση στο σπίτι για απώλεια βάρους.

Mountain Climbers

Οι ασκήσεις mountain climbers είναι μια εξαιρετική άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος. Αυτή η άσκηση ενεργοποιεί τον πυρήνα και τα πόδια σας για να ανεβάσει τον καρδιακό σας ρυθμό.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν την άσκηση είναι λίγος χώρος στο πάτωμα και το σωματικό σας βάρος. Για να κάνετε ορειβάτες, ξεκινήστε σε θέση pushup. Στη συνέχεια, εναλλάξ φέρνοντας το ένα γόνατο προς τα εμπρός, προς το στήθος σας, ενώ κρατάτε την πλάτη σας ίσια και τον πυρήνα σας δεσμευμένο.

Φροντίστε να κρατάτε τα χέρια σας σταθερά τοποθετημένα στο πάτωμα. Κάντε αυτό γρήγορα για 30 έως 60 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης. Οι mountain climbers είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις στο σπίτι για απώλεια βάρους και είναι εύκολο να την ενσωματώσετε στην τακτική σας ρουτίνα άσκησης!

Αν ψάχνετε για αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Αν ψάχνετε για αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος, η προπόνηση δύναμης θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι για απώλεια βάρους μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς, κάτι που οδηγεί σε ταχύτερο μεταβολισμό, επιτρέποντάς σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν είστε σε ηρεμία.

Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι έχετε ήδη κάνει τα μέγιστα στις προπονήσεις καρδιο, ίσως είναι καιρός να το αλλάξετε και να προσθέσετε μερικές κινήσεις για την οικοδόμηση μυών. Μία από τις καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για απώλεια βάρους είναι τα pushups.

Τα pushups είναι μια απίστευτα ευέλικτη άσκηση και μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την καύση λίπους. Δουλεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου του στήθους, των ώμων, των τρικεφάλων και των κοιλιακών μυών.

Για να κάνετε ένα σωστό pushup, ξεκινήστε σε μια θέση σανίδα με τα χέρια σας ελαφρώς πιο φαρδιά από τους ώμους σας και τα πόδια σας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των γοφών. Χαμηλώστε αργά προς τα κάτω, κρατώντας τους κοιλιακούς σας δεσμευμένους και τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας, και στη συνέχεια σπρώξτε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση.

Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Τα squat είναι μια άλλη εξαιρετική άσκηση ενδυνάμωσης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για απώλεια βάρους. Τα squat είναι μια σύνθετη άσκηση, που σημαίνει ότι εμπλέκουν πολλές μυϊκές ομάδες και σας βοηθούν να κάψετε λίπος γρήγορα.

Για να κάνετε ένα σωστό squat, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, με τα δάχτυλα των ποδιών σας ελαφρώς προς τα έξω. Κρατήστε το στήθος και τον πυρήνα σας σφιχτό και στη συνέχεια λυγίστε τα γόνατά σας καθώς χαμηλώνετε σε μια θέση οκλαδόν. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας παραμένουν πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σας και πιέστε τις φτέρνες σας για να επαναφέρετε τον εαυτό σας στην αρχική θέση.

Τέλος, μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για απώλεια βάρους είναι το burpees. Τα Burpees είναι μια εξαιρετική άσκηση για να δουλέψετε ολόκληρο το σώμα σας και να ενισχύσετε την καύση θερμίδων σας.

Για να κάνετε ένα σωστό burpee, ξεκινήστε σε όρθια θέση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τον εαυτό σας σε ένα squat και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα μπροστά σας. Γρήγορα πηδήξτε και τα δύο πόδια πίσω σε μια θέση σανίδας και μετά πηδήξτε τα πίσω προς τα χέρια σας και σηκωθείτε. Επαναλάβετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε για μέγιστη καύση θερμίδων.

Squats

Τα squat είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος. Η εκτέλεση squat σε τακτική βάση θα σας βοηθήσει να τονώσετε και να ενισχύσετε το κάτω μέρος του σώματός σας, καθώς και να βελτιώσετε το συνολικό επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.

Για να κάνετε σωστά αυτήν την άσκηση, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και τα χέρια σας στα πλάγια. Ξεκινήστε να χαμηλώνετε το σώμα σας σε μια θέση οκλαδόν, διασφαλίζοντας ότι τα γόνατά σας παραμένουν πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σας και το στήθος σας παραμένει όρθιο.

Μπορείτε να κρατηθείτε σε μια καρέκλα ή έναν τοίχο εάν χρειάζεστε επιπλέον ισορροπία. Κρατήστε αυτή τη θέση για ένα μέτρημα πέντε πριν επιστρέψετε αργά στην αρχική σας θέση. Για μια πρόσθετη πρόκληση, δοκιμάστε να κάνετε squats με ένα βάρος σε κάθε χέρι. Αυτή είναι μια εξαιρετική άσκηση για απώλεια βάρους και μπορεί να γίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε!

Lunges

Το Lunges είναι μια εξαιρετική άσκηση στο σπίτι για απώλεια βάρους. Δουλεύουν τις μυϊκές ομάδες στα πόδια και τους γλουτούς και βοηθούν στην καύση λίπους. Για να εκτελέσετε μια βόλτα, ξεκινήστε στέκοντας με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι.

Χαμηλώστε το σώμα σας προς το πάτωμα λυγίζοντας και τα δύο γόνατα. Βεβαιωθείτε ότι το γόνατό σας δεν περνάει από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Σπρώξτε προς τα πάνω για να ξεκινήσετε και επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Δοκιμάστε να κάνετε 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων, αυξάνοντας τις επαναλήψεις και το βάρος καθώς γίνεστε πιο δυνατοί.

Αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να χάσετε βάρος

Push-Ups

Τα push-up είναι μια από τις πιο κλασικές και αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για απώλεια βάρους. Τα push-up εμπλέκουν πολλές μυϊκές ομάδες στο στήθος, τα χέρια, την πλάτη και τον πυρήνα, καθιστώντας τα μια εξαιρετική άσκηση για ολόκληρο το σώμα.

Για να εκτελέσετε ένα σωστό push-up, ξεκινήστε σε θέση σανίδας με τα χέρια ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων και τα πόδια ενωμένα. Χαμηλώστε το σώμα σας προς τα κάτω μέχρι το στήθος σας να πλησιάσει στο έδαφος και μετά πιέστε μέχρι την αρχική θέση.

Οι αρχάριοι μπορούν να τροποποιήσουν το push-up εκτελώντας το στα γόνατά τους. Ωστόσο, φροντίστε να κρατάτε την πλάτη σας ίσια και τον πυρήνα σας δεσμευμένο σε όλες τις τροποποιήσεις. Τα push-ups μπορούν να γίνουν ως κύκλωμα ή ως αυτόνομη άσκηση — είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν να σημειώσετε πρόοδο στους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Συμπερασματικά

Λοιπόν, το έχετε, μια σειρά από εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας. Χωρίς την ανάγκη για ελάχιστο εξοπλισμό και τη λήψη μόνο μιας μικρής δέσμευσης χρόνου, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, ακόμη και να αρχίσετε να βλέπετε μείωση του βάρους σας.

Ακόμα κι αν είστε νέοι στη γυμναστική και την άσκηση, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Επομένως, μην περιμένετε, ανεβείτε σε αυτό! Μπείτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα προπόνησης και αρχίστε να βλέπετε μια μεταμόρφωση στη ζωή σας. Με δέσμευση και συνέπεια, θα δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε σε χρόνο μηδέν. Καλή τύχη!

Διαβάστε επίσης