• 8 Μαΐου 2024,

Δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις 5 δυνάμεις της παλαιστινιακής αντίστασης στις 29 Οκτωβρίου 2023

 Δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις 5 δυνάμεις της παλαιστινιακής αντίστασης στις 29 Οκτωβρίου 2023

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Επιμένουμε στις προσπάθειες να ενοποιήσουμε και να σφίξουμε τις γραμμές σε αυτή τη μοιραία μάχη.

από La Haine

Fronte democratico per la liberazione della Palestina / Movimento di resistenza islamica Hamas / Movimento del Jihad islamico / Fronte popolare per la liberazione della Palestina / Comando generale del Fronte popolare per la liberazione della Palestina – Δημοκρατικό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης / Κίνημα ισλαμικής αντίστασης Χαμάς / Κίνημα ισλαμικής Τζιχάντ / Λαϊκό μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης / Γενική διοίκηση του λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Οι πέντε δυνάμεις της παλαιστινιακής αντίστασης πραγματοποίησαν συνάντηση ηγετών, στη Βηρυτό, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, για να συζητήσουν την πρόοδο της μάχης «Καταιγίδα του Αλ Άκσα», “Tempesta di Al-Aqsa” ενάντια στην επίθεση του σιωνιστικού εχθρού και τη βάναυση επιθετικότητά του κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Στη δήλωσή τους, οι πέντε αντιστασιακές δυνάμεις χαιρέτισαν τους μάρτυρες του παλαιστινιακού μας λαού και τον πιστό και περήφανο λαό μας της Λωρίδας της Γάζας που αντιμετωπίζει μια οργανωμένη εκστρατεία εξόντωσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ο λαός της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της αποφασιστικότητας και πως είναι ο νικηφόρος λαός ο οποίος είναι πιστός στην υπόθεση-στον σκοπό του και στην πατρίδα του, και έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν στον δρόμο της αντίστασης μέχρι να επιτύχουν τη νίκη επί του σιωνιστή εχθρού.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τα ακόλουθα:

  • Αυτό το ηρωικό έπος είναι η μάχη που δίνει ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός για να υπερασπιστεί τη γη του, την ιερότητά του, την ύπαρξή του και το δικαίωμά του στην ελευθερία, ενάντια σε έναν βάρβαρο εχθρό που δεν σέβεται κανέναν από τους λαούς μας με τα εγκλήματά του. Στοχεύει σε νοσοκομεία, τζαμιά, εκκλησίες, πανεπιστήμια και ασθενοφόρα, και διακόπτει την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό, τα καύσιμα, το διαδίκτυο και τις κινητές επικοινωνίες στους πολιορκημένους πληθυσμούς μας.
  • Προσκολλημένοι στην εθνική ενότητα ως τον κύριο πυλώνα για την αντιμετώπιση του σιωνιστικού γενοκτονικού πολέμου κατά του λαού μας και απορρίπτοντας τις προσπάθειες του εχθρού να διχάσει τον λαό μας ή να μονοπωλήσει ένα μέρος του, επιμένουμε στις προσπάθειες ενοποίησης και σύσφιξης ανάμεσα μας σε αυτή τη σημαδιακή μάχη.
  • Καλούμε τις μάζες του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας και τους ελεύθερους λαούς του κόσμου να συνεχίσουν τις κινήσεις τους για τον τερματισμό της σιωνιστικής-αμερικανικής επιθετικότητας, να ανοίξουν τα περάσματα προς τη Γάζα, να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια και καύσιμα και να απομακρύνουν τους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Χαιρετίζουμε τις δυνάμεις αντίστασης του έθνους μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και το Ιράν, και επιβεβαιώνουμε ότι ο παλαιστινιακός λαός μας δεν είναι μόνος σε αυτή τη μάχη.
  • Θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες πλήρως υπεύθυνες για τον γενοκτονικό πόλεμο εναντίον του λαού μας, επειδή έχουν αποφασίσει να υποστηρίξουν, να κλιμακώσουν και να συμμετάσχουν στον πόλεμο, ο οποίος απαιτεί μια ισχυρή απάντηση από τις αραβικές και ισλαμικές Χώρες και λαούς σε αλληλεγγύη με τον λαό μας για να τερματιστεί αυτή η συνεχής σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
  • Απαιτούμε το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την είσοδο χωρίς καθυστέρηση ανθρωπιστικής βοήθειας, καυσίμων, ιατρικών και βοηθειών και προμηθειών στον λαό μας, επιτρέποντας τη μεταφορά τραυματιών στην Αίγυπτο και τις αραβικές και ισλαμικές Χώρες, χωρίς παρεμβάσεις από πλευράς της κατοχής των επιτιθέμενων Χωρών για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
  • Καλούμε τις μάζες του λαού μας σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη να εντείνουν κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα ενάντια στον σιωνιστικό εχθρό, στοχεύοντας τους στρατιώτες και τους εποίκους του, και να ενισχύσουν τις λαϊκές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των επιθέσεων των εποίκων και της εισβολής των εχθρικών δυνάμεων.
  • Το γεγονός ότι ο εχθρός διακόπτει κάθε πρόσβαση στη Γάζα, την πολιορκεί και διακόπτει εντελώς τις επικοινωνίες και το διαδίκτυο αποτελεί μια κάλυψη για ένα σοβαρό έγκλημα γενοκτονίας για το οποίο ο εχθρός δεν θέλει μάρτυρες, και εμείς επιμένουμε αυτή η πολιορκία να τελειώσει με μια παρέμβαση και μια ξεκάθαρη επίσημη θέση από τις αραβικές Χώρες.
  • Εμμένουμε στο δικαίωμα της αντίστασης του λαού μας και της εμπιστοσύνης του στη νίκη του λαού σε αυτή τη μάχη, καθώς δίνουμε αυτή τη μάχη για να υπερασπιστούμε τη γη μας, τον λαό μας και τους ιερούς μας τόπους, και για την αγάπη της απελευθέρωσης, δεν θα γυρίσουμε την πλάτη μας στην αυτοδιάθεση και τη δημιουργία του παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Δόξα στους μάρτυρες. Να γίνουν καλά οι τραυματίες. Λευτεριά για τους κρατούμενους. Νίκη στον λαό μας και τη γενναία αντίστασή του.

Ταξιαρχίες της Παλαιστινιακής Εθνικής Αντίστασης

Mιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος     infoaut.org

Διαβάστε επίσης