• 25 Απριλίου 2024,

Έγκλημα προδιαγεγραμμένο: Κείμενο του Δήμου Ζαχαριάδη

 Έγκλημα προδιαγεγραμμένο: Κείμενο του Δήμου Ζαχαριάδη

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ      

Το «θωρακισμένο»  και «πανέτοιμο» σύστημα υγείας που διαφήμιζε η κυβέρνηση , απορρίπτοντας και λοιδορώντας τα αιτήματα των υγειονομικών και άλλων εργαζόμενων για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου τομέα και επίταξη του ιδιωτικού κατέρρευσε σε λίγες μέρες  από την αύξηση των κρουσμάτων, αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις.

Αντί της ενίσχυσης του συστήματος υγείας η κυβέρνηση στοχοποιεί όσους διαδήλωσαν και διαδηλώνουν για περισσότερα μέτρα προστασίας π.χ. στο χώρο της παιδείας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους , για ενίσχυση του  δημόσιου συστήματος  υγείας.

Εξάλλου οι αντιφάσεις της κυβέρνησης είναι που τροφοδότησαν τον εφησυχασμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  με τις γεμάτες πτήσεις, την έλλειψη ελέγχων στα σύνορα, την πληρότητα των πλοίων.

Για τους ίδιους λόγους κατέρρευσαν και τα συστήματα υγείας  στις δήθεν αναπτυγμένες, καπιταλιστικές χώρες (ΗΠΑ, Ε.Ε.) και ας μη τις  χρησιμοποιεί ως άλλοθι η δική μας κυβέρνηση για να καλύψει την εγκληματική της αδιαφορία.

Με  σοφιστείες και τεχνάσματα προσπαθούν να διαγράψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους που διαχειρίζονται την πανδημία, με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας, δηλ. των μεγάλων επιχειρηματιών  και όχι με βάση τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ο ιός κάποτε θα αντιμετωπιστεί. Η κατάσταση όμως του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος θα εξακολουθεί να είναι άθλια, ταξικά προσανατολισμένο σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Γι αυτό χρειάζεται ο αγώνας που βρίσκεται σε εξέλιξη να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα , καμία υποχώρηση κανένας εφησυχασμός,  πιέζουμε  για:

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.
  2. Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  3. Επίταξη άμεσα του ιδιωτικού τομέα υγείας –πρόνοιας για τις άμεσες ανάγκες
  4. Αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς.
  5. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και στα σχολεία- Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών που να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ (Γ.Γ. Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Καβάλας)

Διαβάστε επίσης