• 3 Μαΐου 2024,

Φλωρεντία. Η Curva Fiesole σχετικά με τους περιορισμούς για τον αγώνα με τους ισραηλινούς

 Φλωρεντία. Η Curva Fiesole σχετικά με τους περιορισμούς για τον αγώνα με τους ισραηλινούς

www.bbc.co.uk

Η θέση της Curva Fiesole, [η αντίστοιχη θύρα 7] ενόψει της ρεβάνς της Conference League μεταξύ Fiorentina και Maccabi Haifa. Αυτή η ανακοίνωση:

“Όσον αφορά τον αγώνα της Conference League με τη Μακάμπι Χάιφα, είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση για ένα ακανθώδες θέμα. Η υπόθεση είναι ότι, όπως όλοι γνωρίζουν, η Curva Fiesole δεν είναι χώρος προώθησης πολιτικών ιδεών.

Κάθε οπαδός έχει τις δικές του πεποιθήσεις και ο αμοιβαίος σεβασμός ήταν πάντα ένας νόμος που έπρεπε να ακολουθηθεί. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά η Curva Fiesole δεν είναι ούτε ένας κοινωνικός χώρος όπου οι άνθρωποι κοροϊδεύονται ή εκφοβίζονται από τις δυνάμεις εξουσίας της κάθε φοράς..

Σε αυτή την Conference League, η μοίρα μας έβαλε μπροστά σε μια ομάδα που προέρχεται από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι «σε πόλεμο», αλλά στην πραγματικότητα σφαγιάζει έναν ανυπεράσπιστο άμαχο πληθυσμό.

Περισσότερα από 10.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί σε λίγο περισσότερο από τρεις μήνες. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Ισραήλ κατηγορείται επί του παρόντος στο Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία: μια κατηγορία που δεν έχει αρχειοθετηθεί.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, χωρίς να υπεισέλθουμε στην ουσία της απόφασης, ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που ανήκουν στη Ρωσική Ομοσπονδία αποκλείονται από τις διοργανώσεις της UEFA μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η UEFA, από το ύψος των ηθικών αρχών που υπερηφανεύεται ότι υποστηρίζει, δεν έχει τίποτα να πει για τη συνεχιζόμενη σφαγή στην Παλαιστίνη; Ή πρέπει να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν θάνατοι Πρώτης και Δεύτερης Κατηγορίας;

Μια χώρα όπως το Ισραήλ, που θυμόμαστε για τους ξεχασιάρηδες, δεν βρίσκεται στην Ευρώπη, παρουσιάζει τη Μακάμπι Χάιφα ως ομάδα που προκρίθηκε στο Conference League. Η UEFA μένει να κοιτά αυταρέσκεια, φτύνει αυτή τη ρητορική της ειρήνης και του σεβασμού για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, φτάνουμε σε μια ακόμη κατασταλτική διαχείριση απέναντί ​​μας: την ερχόμενη Πέμπτη ο αγώνας θα δει με βαρείς περιορισμούς για τους οπαδούς viola, από τις κενές εξέδρες στα Parterre, μέχρι την παράλογη υποχρέωση να μπούμε στο γήπεδο μέχρι τις 6.15 μ.μ. μιας εργάσιμης ημέρας.

Όλα αυτά, φαίνεται, για να μπορούν να εγγυηθούν την επίσκεψη μιας ομάδας οπαδών που εμφανίστηκαν στη Βουδαπέστη με πανό που επαινούσαν έναν στρατό που επιτίθεται σε πολίτες, ένοχους ότι περιμένουν νερό, φαγητό και φάρμακα.

Γιατί να πληρώσουμε εμείς για όλα αυτά; Η Curva Fiesole θα παρουσιαστεί κανονικά προ των πυλών λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Καλούμε όλους τους οπαδούς που θα αποφασίσουν να εισέλθουν μετά τις 18.15 να μας συναντήσουν στους κήπους Curva Fiesole, να παρουσιαστούν μαζί μας στα τουρνικέ. Εναπόκειται στους υπεύθυνους να αποφασίσουν αν θα μας αφήσουν να μπούμε ή όχι. Η συνείδησή μας είναι στη σωστή θέση”.

* από Fiorentina.it

όλοι γνωρίζεται πως έζησα νεαρός και σπούδασα στη Φλωρεντία, όπου και έλαβα τα πρώτα σοβαρά μαθήματα πολιτικής κατάρτισης και σχηματισμού. Εκεί αγάπησα την Φιορεντίνα, εκ των πραγμάτων, μοναδική ομάδα με φανέλα δίχως κόκκινο που υποστηρίζω, μιας και αγαπώ τον Ολυμπιακό. είμαι κόκκινος σε όλα, στην ψυχή.

Και για μια ακόμη φορά ανακαλύπτω πόσο μπροστά είναι οι άνθρωποι της πόλης που αγάπησα εξ ίσου με την γενέθλια. Βλέπετε, και σε εμάς έλαχε από την μοίρα να κληρωθούμε με ισραηλινούς. Είδατε κάπου κάποια ανακοίνωση; που είναι η δική μας θύρα 7; γλείφει τον Μαρινάκη του no politica; Μάλλον. Κρίμα

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος contropiano.org

Διαβάστε επίσης