• 19 Μαΐου 2024,

Για τις εκλογές στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ: Γράφει ο Κώστας Μακέδος

 Για τις εκλογές στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ: Γράφει ο Κώστας Μακέδος

Το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν Καβάλας ετοιμάζεται για τις αρχαιρεσίες που θα αναδείξουν το νέο ΔΣ για την επόμενη τριετία.

Έχουν κατατεθεί δύο συνδυασμοί που θα ζητήσουν την ψήφο των συνταξιούχων από τις 11 ως 14 Σεπτέμβρη.  Ήθελα να πω δυο λόγια για τον συνδυασμό που έχω στη τιμή και την βαριά ευθύνη να είμαι επικεφαλής (ίσος προς ίσους) και τον ονομάζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ του ΟΑΕΕ.

Ο συνδυασμός λοιπόν είναι σχετικά καινούριος και γεννήθηκε κάτω από την ανάγκη να αναδείξουμε μια άλλη διοίκηση  που δεν μπορούσε να αναδειχθεί από το ενιαίο ψηφοδέλτιο.  Αυτόν λοιπόν τον συνδυασμό τον απαρτίζουν παλιοί επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι που βεβαίως υπήρξαν συνδικαλιστές στα επαγγελματικά σωματεία στις ομοσπονδίες στα επιμελητήρια και σε πολλές άλλες συλλογικότητες.

Ορισμένοι μάλιστα υπήρξαν συνδικαλιστικά στελέχη σε ηγετικές θέσεις. Η παρέμβαση μας στο σωματείο συνταξιούχων έχει ένα μόνο σκοπό (που είναι άλλωστε στις καταστατικές υποχρεώσεις). Να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα μέλη του σωματείου όπως για παράδειγμα για καλύτερες ανθρώπινες συντάξεις.

Να υπερασπιζόμαστε το εισόδημα των μελών μας ενάντια στην ακρίβεια. Ενάντια στα αντισυνταξιουχικα αντιλαικα μέτρα που πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ. Σαράντα τοις εκατό της σύνταξης έχασαν οι συνταξιούχοι στα τρία μνημόνια ενώ η αφαίμαξη συνεχίζετε με τη μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα στα καύσιμα στο ηλεκτρικό στα φάρμακα με αποτέλεσμα να χάνουμε άλλες δύο συντάξεις.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και από όποια θέση μας κατατάξουν οι συνάδελφοι για να γίνει πράξη το αγωνιστικό  πλαίσιο αιτημάτων που βάζει η ΟΜΟΣΠΟΝΙΑ (ΠΟΣ ΟΑΕΕ)ως δευτεροβάθμιο όργανο.

Για του λόγου του αληθές να θυμηθούμε τους σκληρούς αγώνες που δώσαμε όταν σπάσαμε με την μαζικότητα μας το άβατο του Μαξίμου αφού προηγήθηκε το ξύλο απ’ τα ΜΑΤ. Μας δέχτηκε ο τότε πρωθυπουργός όπως όπως και σε άλλη φορά να κάνουμε πανσυνταξιουχικη πορεία προς το Μαξίμου με καταρρακτώδη βροχή συντεταγμένα και να χειροκροτούμαστε από τον κόσμο.

Για αυτούς τους λόγους και για άλλους πολλούς οι συνάδελφοι πρέπει να δώσουν την διοίκηση στα χέρια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τις φρέσκες ιδέες έχουμε και την δύναμη να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας να βρούμε εκείνους τους τρόπους που θα πείσουμε ότι αξίζει να συμμετέχουμε όλοι.

Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε  εμείς το σωματείο από την ρουτίνα και τον κυβερνητικό συμβιβασμό. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ είναι το αντίπαλο δέος στην συμβιβασμό και την συντήρηση των τελευταίων είκοσι χρόνων που υπάρχει από την πλειοψηφία του συγκεκριμένου Διοικητικού Συμβουλίου η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ είναι απέναντι στα βάρβαρα αντισυνταξιουχικα αντιλαϊκά προταγματα της κυβέρνησης της ΝΔ που μειώνουν το εισόδημα των συνταξιούχων που φτωχοποιουν τα (περήφανα γηρατειά) και απαιτούμε ανθρώπινες συντάξεις τέτοιες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ απαρτίζεται από 15+3συναδελφουςκαι δίνει το χέρι σε όλους τους συναδέλφους να βαδίσουμε μαζί το δρόμο του αγώνα δίνοντας σε μας την δυνατότητα να διοικήσουμε το σωματείο.

Για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Κωνσταντίνος Μακεδος

Διαβάστε επίσης