• 3 Μαΐου 2024,

Η Καβάλα σε… γηπεδική κρίση: Γράφει ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

 Η Καβάλα σε… γηπεδική κρίση: Γράφει ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

Στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ Βύρωνα Καβάλας και Άρη Πηγών στο… χωράφι του Βερούλειου είδαμε την ανάγκη για συντήρηση ή δημιουργία γηπέδων στη πόλη μας.

Βύρων Καβάλας και Άρης Πηγών αναμετρήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Βερούλειο» σε ένα παιχνίδι το οποίο παρακολούθησε είτε ζωντανά είτε διαδικτυακά αρκετός κόσμος. Αυτό που παρατήρησαν πολλοί, ήταν ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου, ο οποίος περισσότερο θύμιζε χωράφι, παρά ποδοσφαιρική αρένα.

Ένα γήπεδο το οποίο «άνοιξε» ξανά τις πύλες του στο αθλητικό κοινό της Καβάλας στα τέλη Αυγούστου του 2019, ανακαινισμένο με νέα καθίσματα στις κερκίδες του, πλαστικά γήπεδα πέριξ του αγωνιστικού χώρου και ένας αγωνιστικός χώρος- «κόσμημα» με έτοιμο φυσικό χλοοτάπητα.

Λίγα χρόνια αργότερα τίποτα δεν θυμίζει εκείνη την καταπράσινη εικόνα του αγωνιστικού χώρου. Πώς άλλωστε να μπορεί να συντηρηθεί όταν εκεί αγωνίζονται 3(!) ομάδες της πόλης συν τις Ακαδημίες τους σε καθημερινή βάση;

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ένα: Η Καβάλα βρίσκεται σε ποδοσφαιρική γηπεδική κρίση. Ωστόσο, αν ψάξει κανείς λύσεις υπάρχουν.

Μια από αυτές, είναι η πολιτεία για να αποσυμφορήσει τόσο το Βερούλειο, όσο και το «Γήπεδο Κωτσάλου» το οποίο επίσης δέχεται μεγάλη επιβάρυνση από αρκετά αθλητικά σωματεία, όπως ομάδες ποδοσφαίρου μέχρι και… ράγκπι, να δημιουργήσει νέα γήπεδα στη περιοχή του Περιγιαλίου, εκεί όπου υπάρχουν εκτάσεις να δημιουργηθούν νέα αθλητικά κέντρα.

Μια ακόμη λύση, είναι να αξιοποιηθούν χώροι, όπως το εγκαταλελειμμένο, πια, γήπεδο στην περιοχή του ΔΙ.ΠΑ.Ε. το οποίο και θα δώσει πνόη στην περιοχή και θα προσελκύσει τους φοιτητές να ασχοληθούν με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής μας.

Επίσης, μην ξεχνάμε και τα «δίδυμα» γήπεδα στο Χαλκερό. Είναι μεν, μια λύση μακριά από τον αστικό ιστό, ωστόσο μπορούν να συμβάλλουν και αυτά στο πρόβλημα των γηπέδων στη πόλη μας. Καθώς εκεί υπάρχουν δύο γήπεδα, στα οποία χρησιμοποιείται μονάχα το ένα.

Φυσικά, υπάρχει και το «Ανθή Καραγιάννη», το οποίο χρησιμοποιεί ο Α.Ο. Καβάλα, και είναι εύλογο, ότι δεν είναι λογικό να επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός του χώρος και από ακόμη μια ομάδα, ειδικά σε μια εποχή που οι «Αργοναύτες» κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν σε επαγγελματική κατηγορία.

ΥΓ:Λύσεις υπάρχουν, σκοπός είναι να τις δούμε…

Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης