• 26 Απριλίου 2024,

Και στη Γαλλία γεννιέται το On ne payera pas! Δε θα πληρώσουμε!

 Και στη Γαλλία γεννιέται το On ne payera pas! Δε θα πληρώσουμε!

Και στη Γαλλία γεννιέται μια προσπάθεια ανασύνθεσης κάτω από το καπέλο του «Δεν πληρώνουμε» ενάντια στο υψηλό κόστος ζωής.

Μερικά αιτήματα είναι η επίταξη των άδειων κατοικιών, το πάγωμα των τιμών των λογαριασμών και των ενοικίων και η αύξηση της κοινωνικής βοήθειας και του κατώτατου μισθού. Μια πρώτη πρωτοβουλία ξεκίνησε μέσω των δικτύων κινητοποίησης των Gilet Jaunes-Κίτρινων Γιλέκων την περασμένη Κυριακή. Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση τους. 

Anche in Francia nasce On ne payera pas!

Στην Αγγλία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούν την αναστολή των λογαριασμών λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας. Στην Ιταλία, οι λογαριασμοί καίγονται στους δρόμους. Στην Ισπανία οι «απεργίες ενοικίων» συνεχίζονται εδώ και χρόνια.

Και στη Γαλλία; Όλες οι τιμές εκρήγνυνται, ειδικά οι τιμές των ακινήτων. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα μέρος για να ζήσεις σε μια μεγάλη πόλη όπως η Νάντ ή η Ρεν. Οι τιμές των κατοικιών, τα σχέδια και οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών, οι ψεύτικες υποσχέσεις του Κράτους … Είναι ένας εφιάλτης για εκατομμύρια ανθρώπους. Υπάρχει μόνο μία λύση: η κινητοποίηση!

Και όπως στην περίπτωση του κινήματος #dontpayuk στη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργούμε μια πραγματική σχέση δύναμης. Δημιουργήθηκε μια σελίδα στο Facebook: On NePayeraPas.

Εδώ το video που λανσάρει την πλατφόρμα

Από: ContreAttaque

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλοςinfoaut.org

Διαβάστε επίσης