Μια μεγάλη «ΠΝΟΗ» στον εθελοντισμό: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

 Μια μεγάλη «ΠΝΟΗ» στον εθελοντισμό: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Ψάχνοντας τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών με το «Κομπιουτεράκι» της τηλεόρασης σε μια στιγμή σχόλης μου, έπεσα τυχαία σε μια εκπομπή του τοπικού CENTER TV που παρουσίαζε η κυρία Μαρωνίτου.

Το θέμα της εκπομπής ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΝΟΗ για το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ. Τα πρόσωπα που εμφανίζονταν στην οθόνη γνωστά σ εμένα και σεβαστά πρόσωπα, η κυρία Χατζηβαρύτη Ιωάννα η Πρόεδρος του Συλλόγου και η κυρία Δέσποινα Κασούρη επί των Καλλιτεχνικών.

Τον Σύλλογο αυτόν νόμιζα ότι τον γνώριζα γιατί για πολλά χρόνια ήταν συγκάτοικος του ΣΕΚΚ και είχαν σχεδόν κοινή αρχή και παράλληλο κοινωνικό έργο. Άκουσα με πολύ προσοχή τον λόγο της κυρίας Χατζηβαρύτη για το έργο που επιτελεί η ΠΝΟΗ και ξαφνιάστηκα είδα ότι πολλά πράγματα τα αγνοούσα.

Πρώτα πρώτα ο Σύλλογος αυτός είναι ένα εθελοντικό σωματείο και τα ενεργά του μέλη επιτελούν ένα Τιτάνιο εθελοντικό έργο προσφοράς με επαγγελματικό τρόπο. Αντικείμενα δράσης, βοήθεια σε αναξιοπαθούσες οικογένειες με διανομή τροφίμων και ήδη ένδυσης, βοήθεια σε φοιτητές φτωχών οικογενειών που φοιτούν εκτός Καβάλας, συμμετοχή σε δράσεις ενάντια στην βία.

Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν δουλειά, γνώσεις και καμιά φορά εξειδίκευση και όλα αυτά γίνονται με εθελοντική εργασία! Το οικονομικό βάρος όλων αυτών των προσφορών γίνεται από χορηγίες και προσφορές των Καβαλιωτών τους οποίους πληροφορούν που πήγαν τα χρήματά τους με τον πλήρη και αναλυτικό απολογισμό τους που πρέπει να τον κοινοποιούν μέσα από τον τύπο.

Έχω δει έναν τέτοιο απολογισμό στις εφημερίδες και το εύρος του και  η  ανάλυσή του με εξέπληξαν. Το καλλιτεχνικό έργο γίνεται από την κυρία Δέσποινα Κασούρη που ξεκίνησε από τον ΣΕΚΚ όταν είχε δημιουργήσει τέτοια τμήματα φωλιές τέχνης.

Το αποτέλεσμα του Έργου του Καλλιτεχνικού Τμήματος έφτασε σε τέτοια τελειότητα που θα το ζήλευαν και οι επαγγελματίες του είδους. Συμμετέχουν ακόμη σε Πανελλήνιες δράσεις εθελοντισμού, παίρνουν μέρος σε Ευρωπαϊκές ενημερώσεις και δράσεις, είναι συμμέτοχοι σε προγράμματα της Ε.Ε!

Κυρίες μου να είστε καλά εσείς και τα υπέροχα μέλη σας που επιτελούν αυτό το θαυμάσιο έργο, εκφράζετε πλήρως την έννοια του εθελοντισμού είστε άξιες πολλών συγχαρητηρίων και σας ζηλεύω.

Καβάλα είσαι τυχερή που έχεις έναν τέτοιο Σύλλογο, Καβαλιώτες βοηθήστε τον Σύλλογο αυτόν της Εθελοντικής, άδολης και δίχως ατομικής προσωπικής προσδοκίας προσφοράς -θαύμασα την σεμνότητα του λόγου των Κυριών μπροστά στον φακό – ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης