• 18 Απριλίου 2024,

Να αντιστρέψουμε την πορεία

 Να αντιστρέψουμε την πορεία

Τα ύστερο καπιταλιστικά δημοκρατικά αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα

Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι οι εκλογές είναι ένα ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό εργαλείο. Αυτό το βιβλίο διεξάγει μια διεξοδική έρευνα των ύστερο καπιταλιστικών αντιπροσωπευτικών δημοκρατικών πολιτικών συστημάτων, συγκρίνοντας την αστική πολιτική επιστήμη και τον Μαρξισμό. Παρουσιάζονται και συζητούνται οι μαρξιστικές θεωρίες της πολιτικής και αυτές της αντιπροσώπευσης στην αστική πολιτική επιστήμη, η κρίση των οποίων αναλύεται στα παραδοσιακά τους παραδείγματα.

Ο συγγραφέας εξετάζει τη σχέση μεταξύ κράτους και κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ οικονομικών εννοιών και πολιτικών φαινομένων. Ένα εκτενές δοκίμιο που παρέχει μια βαθιά και χρήσιμη ματιά για την ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής δυναμικής και προτείνει τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα σε έναν εμφανή εκφυλισμό των δυτικών πολιτικών συστημάτων.

Ο Giorgio Bertolini γεννήθηκε στο Reggio Emilia. Μαρξιστής, ασχολείται με την κοινωνιολογία των μαζικών επικοινωνιών, την πολιτική και τις πολιτικές επιστήμες και τα διεθνή οικονομικά, ερευνώντας τα θεμέλια μιας θεωρίας της οικονομικής παγκοσμιοποίησης.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος      sensibili alle foglie

Διαβάστε επίσης