Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και εγώ: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

 Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και εγώ: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Πέρυσι τέτοια εποχή με συνεχείς οχλήσεις μου προς τον τότε Υπουργό Άμυνας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο προσπαθούσα να παρακινήσω το ενδιαφέρον του να βοηθήσει για να υλοποιηθεί η δημιουργία Ογκολογικής κλινικής στην Καβάλα.

Τα γεγονότα απέδειξαν ότι ενώ το ήθελε γιατί ζούσε σε άμεσα συγγενικό του πρόσωπο το άλγος της ασθένειας, δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Καταξιώθηκε σαν τοπικός βουλευτής να πρωτεύσει στον Νομό, με αριθμό ψήφων πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα.

Αυτό ήταν μια επιβράβευση από τους Καβαλιώτες για τον τρόπο που πολιτεύθηκε την τετραετία που πέρασε σαν Υπουργός Άμυνας. Ένα δύσκολο Υπουργείο και σε μια ταραγμένη για την χώρα μας περίοδο με τους γείτονες και με πολλά κρίσιμα γεγονότα που αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Η σοβαρότητά του και η σκηνική του παρουσία άριστη τόσο στην Διεθνή Σκηνή όσο και στην Τοπική μας Κοινωνία. Μετά τα παραπάνω δεδομένα όλοι πιστέψαμε ότι στην νέα Κυβέρνηση, το Υπουργείο της Άμυνας θα ήταν δικό του.

Γελαστήκαμε, άλλη ήταν η δική μας κρίση και άλλη η επιλογή του Πρωθυπουργού. Εξάλλου αυτός ξέρει καλύτερα από όλους μας και στο κάτω κάτω αυτός έχει το πεπόνι και το μαχαίρι. Στην συνέντευξή του στην ΠΡΩΙΝΗ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έβαλε τα πράγματα στην θέση τους με αξιοπρέπεια και λογική.

Είπε «Όπως το 2019 έγινα Υπουργός Άμυνας απροσδόκητα έτσι και τώρα η επιλογή του Πρωθυπουργού ήταν άλλη». Εξάλλου αυτή είναι η πολιτική και οι κανόνες της. Εγώ τον θαύμασα σε μια εικόνα που είδα στο facebook.

Είχε κλίνει το γόνυ και άναψε ένα κερί, ο πρώην Υπουργός της Άμυνας της χώρας μου, στο μνήμα του Δημήτρη Τσαμκιράνη. Άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του ΗΡΩΑ. Αυτή για μένα είναι η μεγαλύτερη τιμή που γίνεται στο παλικάρι αυτό που έδωσε την ζωή του για την Πατρίδα και ένας Πρώην Υπουργός Άμυνας το επιβεβαιώνει.

Τον ήρωα Δημήτρη που τον έβγαλαν ζωντανό οι Κύπριοι που έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά διαμελισμένο από την μέση και κάτω. «Μας έδινε κουράγιο εκείνο το διαλυμένο παλικάρι λέγοντας θα τους νικήσουμε αδέλφια, θα τους διαλύσουμε, για αυτό ήρθαμε σήμερα Κύπρο».

Το πρωί στις πέντε η ώρα άφησε την ψυχή του εκεί. Οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ άρχισαν να μιλούν και αυτά που λένε είναι σοκαρίστηκα. Ποτέ δεν αναγνωρίστηκε επίσημα εκείνη η ενέργεια σαν πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας και Τουρκίας, με εντολή πιθανόν του ΝΑΤΟ.

Οι ήρωες εκείνοι γύρισαν πίσω με διαβατήρια σαν τουρίστες.Ένας πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε και άναψε το κεράκι της αναγνώρισης στον έφεδρο αξιωματικό Δημήτρη Τσαμκιράνη που έπεσε Υπέρ Πατρίδας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια ΥΠΟΥΡΓΕ.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είμαι πια οπαδός κόμματος και ούτε ψήφισα τον Παναγιωτόπουλο στις εκλογές που πέρασαν. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Όλες οι πληροφορίες που καταγράφονται στο κείμενο αυτό έχουν σαν πηγή video που έχουν αναρτήσει Έλληνες και Κύπριοι πρώην στρατιωτικοί σε διάφορα Κοινωνικά μέσα και ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων.

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης