Οι εκλογές και οι Έλληνες τώρα και διαχρονικά: Κείμενο του Παναγιώτη Φώτου

 Οι εκλογές και οι Έλληνες τώρα και διαχρονικά: Κείμενο του Παναγιώτη Φώτου

Είμαι περήφανος γιατί οι Έλληνες, άσχετα με αυτά που λέμε κάθε φορά, την κατάλληλη στιγμή ξέρουν να διαλέγουν την Κυβέρνηση που θα πρέπει να έχουν για το καλό της χώρας, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται γενικά στο πολιτικό Εθνικό και Διεθνές  γίγνεσθαι.

Το 1964 η τότε Ένωση Κέντρου πήρε το 52,7%  των ψήφων των Ελλήνων. Η επιλογή τότε έγινε γιατί ο Ελληνικός Λαός έκρινε ότι ήταν ώριμες οι συνθήκες για κάποιες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν, όπως η Δωρεάν Παιδεία, οι Γεωργικές Ασφαλίσεις και άλλα.

Το 1974 η Ν.Δ. με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πήρε το 54,37%. Έκριναν τότε οι Έλληνες ότι η ΝΔ του Καραμανλή ήταν η μόνη πολιτική παράταξη που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις μεταβολές που ωρίμασαν πια να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο και αναίμακτα.

Τέτοιες θεμελιακές αλλαγές, όπως η αλλαγή του Πολιτεύματος από Βασιλευομένη Δημοκρατία σε Προεδρική και τον ξεριζωμό των παραφυάδων της Χούντας δεν θα μπορούσαν να γίνουν από άλλη πολιτική παράταξη. Το 1981 οι Έλληνες προτίμησαν αλλαγή. Έδωσαν στο Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ Πλειοψηφία 48,07% .

Θέλαν αλλαγή και έγινε αλλαγή πρώτα πρώτα στην νοοτροπία των πολιτών. Ότι δηλαδή δεν είναι μόνο μια παράταξη που θέλει το καλό της χώρας αλλά και άλλοι μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο στην ευημερία από άλλον δρόμο. Απέδειξε αυτή η αλλαγή ότι «Νοικοκυραίοι» υπάρχουν και αλλού.

Σήμερα στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου του 2023, οι πολίτες αυτής της Χώρας έκριναν ότι η διακυβέρνηση της Πατρίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωφέλησε την χώρα. Κρίθηκαν θετικά τα επιτεύγματα  της Κυβέρνησης του σε βασικούς τομείς όπως στην Άμυνα της χώρας, στην Εξωτερική της Πολιτική, στην Οικονομία, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και σε άλλα.

Έδωσε ο Ελληνικός Λαός στον Κυριάκο Μητσοτάκη την συγκατάθεση του να κρατήσει το τιμόνι της  Ελλάδας στα χέρια του για άλλη μια τετραετία. Στο χέρι του είναι να γραφεί στην ιστορία σαν ένας ηγέτης Πανελλαδικής αποδοχής και καταξίωσης.

Συνήθως οι Κυβερνήσεις που αναδεικνύονται με μεγάλες πλειοψηφίες καταρρέουν από την αρρώστια της αλαζονείας που τις βρίσκει. Ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρχικό του λόγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος το υποσημείωσε και το τόνισε.

Αρά γνωρίζει και πιστεύω δεν θα το επιτρέψει. Του εύχομαι από καρδιάς να είναι υγιής και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει για το καλό της Πατρίδας μας.

Διαβάστε επίσης