Οι γυναίκες φοβίζουν – Le donne fanno paura

 Οι γυναίκες φοβίζουν – Le donne fanno paura

27/01/2023

Penny

18 Ιανουαρίου 2023

Οι γυναίκες προκαλούν φόβο. Για αυτό σκοτώνονται. Όχι από ζήλια. Όχι για αγάπη. Τα λόγια τους είναι δόρατα. Τρυπούν, λένε την αλήθεια, φεύγουν, αρνούνται. Απογυμνώνουν τους άνδρες από τη δύναμή τους και να τους εκθέτουν στην ευθραυστότητά τους. Τους αναγκάζουν να δουν τον σεξισμό από τον οποίο προστατεύτηκαν, αποκαλύπτοντας το τίποτα με το οποίο έχουν τραφεί με τον καιρό.

Οι γυναίκες λένε την αλήθεια. Γι’ αυτό προκαλούν φόβο, τις φοβούνται. Για αυτό τις σκοτώνουν. Ώστε να καταστέλλεται ξανά και ξανά η δύναμη τους. Ώστε να μη φτάνουν σε μια κοινωνική και οικονομική θέση. Ώστε να μην αυτοπροσδιορίζονται και να υπενθυμίζουν στον άνδρα ότι αυτός δεν είναι μια φιλοδοξία τους.

Οι γυναίκες σκοτώνονται ώστε να μην ανατρέπουν τους μισογυνικούς κανόνες της Χώρας μας. Για να παραμένει ανέπαφη η κυριαρχία του αρσενικού πάνω στο θηλυκό.

Οι γυναίκες πεθαίνουν από τα χέρια αυτών που τις σκοτώνουν, από εκείνους που συνεχίζουν να θεωρούν τη βία μια προσωπική υπόθεση των ζευγαριών, από αυτούς που κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτή τη βία.

Οι γυναίκες σκοτώνονται όχι από ζήλια, όχι από αγάπη, όχι επειδή η σχέση ήταν σε κρίση. Σκοτώνονται από έναν άνδρα και από ένα ολόκληρο σύστημα που τον οπλίζει, γυρνά από την άλλη πλευρά και τον προστατεύει με την πάροδο του χρόνου. Πρώτα με τις πράξεις κατάχρησης επιτρεπόμενες, ομαλοποιημένες και μετά με τα λόγια και την αφήγηση.

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος    comune.info

η Cinzia Pennati (Penny) είναι δασκάλα, συγγραφέας και μητέρα δύο έφηβων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων η Ludovica, δημιουργός του σχεδίου. Αυτό είναι το blog της sosdonne.comΣτα βιβλιοπωλεία, το βιβλίο της το Σχολείο είναι για όλους. Οι περιπέτειες μιας εξαιρετικά συνηθισμένης τάξηςLa scuola è di tutti. Le avventure di una classe straordinariamente normale.

Διαβάστε επίσης