• 3 Μαΐου 2024,

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Κωμωδία ζούμε ή δράμα;

 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Κωμωδία ζούμε ή δράμα;

Γράφει ο Βασίλης Τραϊφόρος


Οι εκλογές στην περιφέρεια έχουν ως γνωστό κυρίως πολιτικό χαρακτήρα θεωρούνται ως «μικρές βουλευτικές εκλογές». Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ) κυριαρχεί η Δεξιά παράταξη του κ. Μέτιου, με αντιπολίτευση τη Δεξιά του κ. Τοψίδη και την αριστερά και κεντροαριστερά σε ρόλο θλιβερού κομπάρσου.

Οι συνθήκες στην ΠΑΜΘ είναι ιδιαίτερες και το να αφήσεις ολόκληρη περιφέρεια στην στα χέρια της Δεξιάς, έτσι χωρίς αντίδραση θεωρώ ότι είναι μεγάλο πολιτικό λάθος που δεν βοηθάει στην λύση των προβλημάτων της κοινωνίας.

Η πρόταση που έγινε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον κ. Κατσιμίγα ένα άνθρωπο ήπιο, μειλίχιο και κυρίως βαθύ γνώστη των προβλημάτων της Περιφέρειας σκόνταψε στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Να ήταν η αλαζονεία των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, η πρόθεση ανταγωνισμού για την δεύτερη θέση ,η πρόθεση να μετρήσουμε… τις ψήφους μας; Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ήταν λάθος η επιλογή της άρνησης που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του κ. Κατσιμίγα, ο οποίος είχε δηλώσει, ότι επιθυμία του ήταν να ηγηθεί κοινού ψηφοδελτίου της Αριστεράς -Κεντροαριστεράς.

Προκύπτουν όμως και κάποια ερωτήματα που αφορούν την παράταξη που εκπροσωπεί ο επικεφαλής κ. Σιμιτσή σήμερα στην Περιφέρεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρωτίστως η συμπόρευσή της με την διοίκηση της Δεξιάς του κ.Μέτιου που έγινε με συγκεκριμένα ανταλλάγματα θέσεων αντιπεριφερειαρχών.

Οι ισχυρισμοί ότι έγινε προγραμματική σύγκλειση, σκοντάφτει στο ότι έλαβαν ως αντάλλαγμα ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (έμμισθες) και αυτή η επιλογή δεν τους δίνει την δυνατότητα να διαφοροποιηθούν, ούτε να διαφωνήσουν με την τρέχουσα πολιτική της πλειοψηφίας.

Αλήθεια η παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα κατεβεί για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, πως θα κάνει κριτική στον κ. Μέτιο αφού σε όλη την διάρκεια της διοίκησής του ταυτίστηκε με αυτόν;

Ποια επιχειρήματα θα έχει και πόσο θα είναι πειστικά; Και αν μπόρεσε και συμπορεύτηκε στην περιφέρεια με την δεξιά, ήταν τόσο δύσκολο να συμπορευτεί σε κοινό ψηφοδέλτιο με κοινό υποψήφιο τον κ. Κατσιμίγα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την δυνατότητα να κατεβάσει δικό του υποψήφιο και αυτό θα κάνει. Σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά του όμως πέρασε δυσκολότερες φουρτούνες και τρικυμίες. Θα βρει τον βηματισμό του ,τους εφικτούς στόχους την πολιτική που αγγίζει την κοινωνία χωρίς τα λάθη του παρελθόντος ,με νηφαλιότητα σύνεση και συλλογικότητα.

Στην θητεία μου ως περιφερειακός σύμβουλος, είμασταν με το Τάσο Τσαλδαρίδη (ΠΑΣΟΚ) στην επιτροπή που ενέκρινε τότε τις εκδηλώσεις πολιτισμού ,ανάλογα με την ποιότητα και το κόστος της κάθε εκδήλωσης.

Η συνεργασία μαζί του ήταν άψογη, συντροφική παράδειγμα προς μίμηση, πως τα κοινά προβλήματα ενώνουν ανθρώπους από διαφορετικές ,συγγενείς όμως παρατάξεις και γι΄αυτό τον ευχαριστώ.

Τώρα γιατί συναίνεσε η παράταξη του κ. Σιμιτσή να ψηφίσει με την διοίκηση του κ. Μέτιου την «πολιτιστική» εκδήλωση -συναυλία στη Ν.Ηρακλείτσα της κ.Ιουλίας Καλλιμάνη, που τα τραγούδια της όχι μόνο δεν προάγουν πολιτισμό αλλά είναι σε πολλά σημεία προσβλητικά για τα αυτιά μας, ουδείς γνωρίζει και μάλιστα με κόστος 24.000 ευρώ παρακαλώ, χρήματα που δεν τα λες και λίγα, που θα μπορούσαν να διατεθούν διαφορετικά με γνώμονα την αναβάθμιση του πολιτισμού στην περιοχή μας .

Ήταν αυτές οι «πολιτιστικές» εκδηλώσεις του «Θρακικού Πελάγους» αρπαχτές, που εγώ και ο Τάσος ουδέποτε τις ψηφίσαμε. Και μη μου πει κανείς ότι αυτά θέλει ο λαός για να διασκεδάσει ,γιατί ο λαός ήθελε λιοντάρια να ξεσκίζουν Χριστιανούς και μονομάχους να σφάζονται στην αρένα.

Εκτός της άθλιας μουσικής οι στίχοι των τραγουδιών της κ. Καλλιμάνη είναι και ….ακατάλληλοι για ανηλίκους. Ως δείγμα αναφέρω από τραγούδια της, τους παρακάτω πιασάρικους στίχους, «μόνο εγώ, μόνο εγώ,σου γαμάω το μυαλό» ή το δίλημμα όπου αναφωνεί η “αοιδός” ως θηλυκός Άμλετ στο ερώτημα «κωμωδία ζω η δράμα στη ζωή μου την ρουφιάνα»! Πραγματικά κωμωδία ζούμε ή δράμα;

Διαβάστε επίσης