• 25 Απριλίου 2024,

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρω επισκέπτες στο site μου

 Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρω επισκέπτες στο site μου

Η επιτυχία ενός ιστότοπου εξαρτάται από τον αριθμό των χρηστών που το επισκέπτονται για να δουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει καθώς και κείμενα με χρήσιμες πληροφορίες.

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός website με μικρή επισκεψιμότητα, πρέπει να προωθήσετε περισσότερο την ιστοσελίδα σας ώστε να αυξηθούν τα άτομα που θα «κλικάρουν» σε αυτή. Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

 

Γνωρίστε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας

Αρχικά, πρέπει να γνωρίσετε καλύτερα τους ήδη υπάρχοντες επισκέπτες του site. Κάντε μία δημοσκόπηση για να μάθετε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτούς, όπως την ηλικία, το φύλο, το επάγγελμα, τα ενδιαφέροντα που έχουν καθώς και τους λόγους που εισέρχονται στο ιστότοπο σας. Για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή περισσότερων επισκεπτών στην δημοσκόπηση, χρειάζεται να τους δώσετε ένα κίνητρο.

Ένας διαγωνισμός με δώρο κάποιο προϊόν που διαθέτει η επιχείρηση σας ή ένα e-book σε pdf μορφή με συμβουλές σχετικές με τις υπηρεσίες που προσφέρετε, θα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για τους συμμετέχοντες μα και για την προσέλκυση νέων επισκεπτών.

Μετά την γνωριμία με τους τωρινούς επισκέπτες, θα μπορέσετε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένα target groupsκαι θα διαμορφώσετε το περιεχόμενο του site ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

 

Χρησιμοποιήστε τα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μία ιδανική επιλογή για να προσεγγίσετε νέους χρήστες και να προσέλθουν στο διαδικτυακό ιστότοπο σας. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στα πιο γνωστά social media, Facebook, Twitter, Instagram ίσως και Tik Tok αν ο μέσος όρος των επισκεπτών σας είναι κάτω από την ηλικία των σαράντα ετών.

Όμως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Πρέπει να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας και να αναρτάτε συχνά ποιοτικό περιεχόμενο. Οι αναρτήσεις σας πρέπει να είναι ενδιαφέρουσες,  ώστε να παροτρύνουν τους ακόλουθους σας να τις μοιραστούν με άλλα άτομα. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως έχετε επιχείρηση απεντόμωσης, θα μπορούσατε να μοιραστείτε μερικά εύκολα tips για την απομάκρυνση των κατσαρίδων από το σπίτι.

Μπορείτε, ακόμη, να προσθέτετε όμορφες ή αστείες φωτογραφίες με τους εργαζομένους της επιχείρησης, να απαντάτε στα μηνύματα και στα σχόλια των χρηστών μα και να τους ενθαρρύνετε να γράφουν κριτικές για το site σας. Οι θετικές κριτικές βοηθούν στην αύξηση των επισκεπτών.

 

Τεχνικές SEO

Για να αυξηθεί περισσότερο η επισκεψιμότητα του site χρειάζεται να είναι ορατό από την Google και από τις άλλες μηχανές αναζήτησης και να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων. Αυτό θα το καταφέρετε με τις κατάλληλες τεχνικές SEO:

  • Αποκτήστε εξωτερικούς συνδέσμους από άλλα πιο δημοφιλή sites,
  • Βρείτε τα σωστά keywords και χρησιμοποιήστε τα στο περιεχόμενο της σελίδας,
  • Βελτιώστε την ιστοσελίδα σας  με τα κατάλληλα εργαλεία βελτιστοποίησης, όπως google search console κλπ.,
  • Ελέγξτε την ταχύτητα του ιστότοπου,
  • Φροντίστε να είναι φιλικό το site για τις κινητές συσκευές, καθώς πολλοί χρήστες επιλέγουν να εισέλθουν στο διαδίκτυο από το κινητό τους.

Αν δεν έχετε αρκετό διαθέσιμο χρόνο για να ασχοληθείτε με τις τεχνικές βελτιστοποίησης εμπιστευτείτε την καλύτερη εταιρεία SEO στην Ελλάδα από αρκετές ποιοτικές εταιρείες για SEO που υπάρχουν και αφήστε την ιστοσελίδα σας στα έμπειρα χέρια των ειδικών για να προβούν σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και να αυξηθούν οι επισκέπτες.

 

Δημιουργήστε blog για την ιστοσελίδα σας

Η δημιουργία ενός blog θα αυξήσει σημαντικά τους επισκέπτες του site. Θα σας επιτρέπει να γράφετε κείμενα και να ενημερώνετε τους επισκέπτες σας για νέες κυκλοφορίες προϊόντων ή να τους συμβουλεύετε για να επιλύουν πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα e-shop πώλησης προϊόντων κομμωτηρίου, θα μπορούσατε να δίνατε συμβουλές για εύκολα και γρήγορα χτενίσματα.

Τα άρθρα θα περιέχουν λέξεις-κλειδιά και θα βοηθούν το site να παραμένει στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google. Έτσι, όλο και περισσότεροι χρήστες θα εισέρχονται στο δικό σας site για να το γνωρίσουν. Επίσης, με την ύπαρξη του blog θα μπορείτε να επικοινωνείτε περισσότερο με τους επισκέπτες και τους δυνητικούς πελάτες σας και να λύνετε τυχόν απορίες τους.

Τέλος, ένας νέος τρόπος προώθησης μίας ιστοσελίδας και αύξησης της επισκεψιμότητας σε αυτή, είναι η προσέγγιση των influencers. Αυτοί έχουν χιλιάδες ακόλουθους στα social media και μπορούν να τους επηρεάσουν προκειμένου να επισκεφτούν ένα ιστότοπο ή να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει.

Διαβάστε επίσης