• 29 Μαΐου 2024,

Πονηρές υποδείξεις: Γράφει ο Θωμάς Καρακάσης

 Πονηρές υποδείξεις: Γράφει ο Θωμάς Καρακάσης

Την ώρα που η κοινή γνώμη έχει στραμμένη την προσοχή της στην πανδημία, στον εμβολιασμό και τηλεοπτικά επίμονα τη στρέφουνε σε μια εισαγόμενη μόδα καταγγελιών για « καλλιτεχνικές παρενοχλήσεις» που συνέβησαν προ 20ετίας και βάλε, οι προτεινόμενες ανθελληνικές αλλαγές που επιχειρούνται μεθοδικά στα Εθνικά θέματα είναι ραγδαίες.

Αφορμή για το άρθρο, η πρόσφατη πάλι άρνηση της Βουλγαρίας να υπογράψει συμφωνία με ευρωπαϊκό οργανισμό, που αυτή περιλαμβάνει τον όρο «μακεδονική γλώσσα». Αυτό που είχε δεσμευθεί να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, το κάνει η Βουλγαρία.

Έτσι λοιπόν για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πολυδιαφημιζόμενη «συμφωνία των Πρεσπών», εξελίσσεται σταθερά σε μια διαρκή πολιτική ξεφτίλα για την Ελλάδα.

Οι Βούλγαροι ένα ασήμαντο πολιτικά μέγεθος μέσα στην Ε.Ε μπλοκάρουν με άνεση την είσοδο των Σκοπιανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους σαφώς πιο ασήμαντους απ’ αυτούς που αφορούσαν  τις δικές μας σχέσεις.

Ούτε οι Γερμανοί με τη προεδρία τους, τους τρόμαξαν, ούτε την απομόνωση φοβήθηκαν, ούτε για την γνώμη των μεγάλων ίδρωσε το αυτί τους.Ενώ εμείς δικαιολογούμασταν ότι φοβόμασταν να μην απομονωθούμε, να μην θυμώσουν οι μεγάλοι, τρέμαμε να μην φανούμε λιγότερο ενδοτικοί από αυτό που είμαστε, οπότε οι τότε και κύριοι εκφραστές αυτής της Εθνικής φοβίας υπέγραψαν με τους Σκοπιανούς.

Ούτε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος μας, ανταλλάσσοντας της με διευκολύνσεις σε μάς από τις μεγάλες δυνάμεις, στα Ελληνοτουρκικά, δεν επιδιώξαμε και δεν κερδίσαμε. Παρέδωσαν αμαχητί ένα Εθνικό πλεονέκτημα για ένα προεκλογικό χαρτζιλίκι στον κάθε συνταξιούχο.

Αυτό τους επέτρεψαν τότε οι Γερμανοί. Αυτό έκαναν. Και τώρα οι Σκοπιανοί συμπορεύονται με τους Τούρκους εναντίον μας ακόμη και μέσα στο NATO, ευχαριστούνε νυχθημερόν τη Τουρκία, δίνουνε όλα τα έργα σε τουρκικές εταιρίες, τιμούνε σε δημόσιες  εκδηλώσεις «την ημέρα της τουρκικής γλώσσας», ευχαριστούνε τη Τουρκία για τη βοήθεια της στη πανδημία, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια τους τα παίρνουνε από την Ελλάδα.

Και όλα αυτά τα παραπάνω οι τότε υπεύθυνοι τα θεωρούνε σήμερα «εθνικά επωφελή», και προτρέπουν και τη σημερινή κυβέρνηση, ν’ ακολουθήσει έναντι των απαιτήσεων της Τουρκίας, την ίδια πολιτική.

Όπου επωφελές ήταν… η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής εθνικότητας» εκ μέρους της Ελλάδος. Ενώ ακόμη και σήμερα όλοι οι πολιτικοί, βιβλία, χάρτες κλπ των Σκοπίων, μιλάνε και επιβουλεύονται την γι’ αυτούς «Μακεδονία του Αιγαίου», που συμπεριλαμβάνει όλη τη Μακεδονία, μέχρι τη Θράκη, την οποία επιβουλεύονται οι Τούρκοι. Η συμφωνία των Πρεσπών, θα εμπόδιζε, έτσι τη δικαιολογούσανε, την περικύκλωσή μας από την Τουρκία από Βορρά.

Σήμερα η Τουρκία ελέγχει τη κυβέρνηση και την οικονομία των Σκοπίων και εμείς οι χρήσιμοι ηλίθιοι ξένων συμφερόντων, παρακαλάμε ακόμη τα Σκόπια να διαγράψουνε  τις αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά βιβλία, να κατεβάσουν από τα κτίρια τους τον Ήλιο της Βεργίνας, να βρούμε λύση για τα εμπορικά σήματα της Μακεδονίας μας, και βεβαίως, τα παρακαλάμε να αλλάξουν διαβατήρια και ταυτότητες!

Αυτό το «εθνικώς επωφελές» προτρέπουνε αρθρογραφώντας ν’ ακολουθηθεί και σήμερα στα Ελληνοτουρκικά. Δηλαδή την ίδια ενδοτική και ξενοεπιβαλλόμενη  πολιτική από την εποχή του Σημίτη, του οποίου πολλοί Ηρακλειδείς είναι σήμερα σύμβουλοι και πολιτικοί σε θέσεις κλειδιά.

Και όλα αυτά «τα πονηρά» ενώ έχουνε αρχίσει διερευνητικές  με τη Τουρκία, ενός κράτους 40 φορές μεγαλύτερο από τα Σκόπια, και το οποίο τις παραμονές των διερευνητικών, προκλητικά διεμβολίζει στο Αιγαίο Ελληνικά πλοία, κάνει υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά, και εκδίδει ανακοινώσεις για δέσμευση ολόκληρου σχεδόν του Αιγαίου, για ασκήσεις μέσα στο 2021. Όσον αφορά τη προτεινόμενη διαδικασία των διερευνητικών σύμφωνα με τις τουρκικές επιδιώξεις, την προσδιόρισε πρόσφατα ο ίδιος ο Τσαβούσογλου.

«Θα καθίσετε στο τραπέζι, θα μιλήσετε, θ’ αναλύσετε τα πάντα με λεπτομέρεια και θα διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας»!!!.

Δηλαδή όλα από την αρχή να τα διεκδικήσουμε, σαν να μην υπάρχει ιστορία, κράτη με χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα, διεθνείς συνθήκες, συμφωνίες, θαλάσσιο και διεθνές δίκαιο. Μας επιτρέπει δηλαδή να έχουμε κάτι σαν αυτονομία, υπό την τουρκική επικυριαρχία.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης