Στολίδι για την πόλη το κολυμβητήριο της αλλά…: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

 Στολίδι για την πόλη το κολυμβητήριο της αλλά…: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και τιμή στη μνήμη του αείμνηστου Νομάρχη Καλιοτζή που το υλοποίησε.

Πολλά χρόνια, σχεδόν από τη λειτουργία του, κάνω χρήση του κολυμβητηρίου της πόλης μας. Ένα στολίδι πραγματικά για την πόλη και ένα κομμάτι πολιτισμού αλλά και αθλητικής  δραστηριότητας για τους νέους ανθρώπους.

Για τους ανθρώπους περασμένης ηλικίας ένα θεραπευτικό μέσο καλύτερο από τη χρήση φαρμάκων. Η άσκηση αυτή μέσα στο νερό για την κατηγορία των ηλικιωμένων, ιδίως με παθήσεις στις αρθρώσεις, είναι σωτήρια.

Είχα καιρό να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες του Κολυμβητηρίου λόγω κυρίως των περιορισμών από τον Covid-19. Τελευταία που άρχισα να κάνω χρήση διαπίστωσα ότι στο Κολυμβητήριο  έρχονται πολλά παιδιά Δημοτικών Σχολείων με τους Γυμναστές τους.

Έτσι τα παιδιά αυτά μαθαίνουν να κολυμπάνε σωστά. Στους άτυπους ανταγωνισμούς τους βλέπει κανείς ότι τα παιδιά αυτά έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ με το νερό, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, που σε εκπλήσσει.

Τα μικρά αυτά ψαράκια γλιστράνε επάνω στην υδάτινη επιφάνεια και τη διασχίζουν καταπληκτικά. Το έμπειρο μάτι του ειδικού, πιστεύω ότι θα διακρίνει εύκολα τα ταλέντα που θα γίνουν μεθαύριο οι πρωταθλητές της κολύμβησης για τη χώρα μας.

Μια μαύρη όμως εικόνα στο Κολυμβητήριο είναι το Γυμναστήριο του. Όργανα τα οποία έχουν δωρηθεί στο Δήμο πριν από μια δεκαετία και πλέον, για την χρήση των Καβαλιωτών έχουν αφεθεί στην τύχη τους, πολλά βρίσκονται σε αχρηστία και δε λειτουργούν εδώ και χρόνια και άλλα είναι  αμφιβόλου χρήσης.

Όταν εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά και κάναμε χρήση υπήρχε στον χώρο αρμόδιος γυμναστής που δίδασκε τη χρήση τους γιατί καμιά φορά σε ανίδεους μπορεί να δημιουργήσουν ζημιά αντί για όφελος.

Χθες πήγα να κάνω χρήση κάποιων οργάνων του γυμναστηρίου. Με πληροφόρησαν ότι για να μπορέσω να κάνω την χρήση των οργάνων αυτών, την κατάστασή τους την εξήγησα παραπάνω, θα πρέπει να καταβάλω τέλος.

Αυτό δεν έγινε από κανένα Δήμαρχο εδώ και μια δεκαετία. Δεν πιστεύω να έγινε με εντολή του σημερινού Δήμαρχου γιατί αν το έκανε θα ήταν αυτοκαταστροφικό μερικούς μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές.

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης