• 23 Απριλίου 2024,

Συστρατεύομαι

 Συστρατεύομαι

Γνωρίζω, εκτιμώ και συμπαραστέκομαι στον κ. Χαρπαντίδη για τις αχαρακτήριστες επιθέσεις που δέχθηκε.

Συμμετέχω στο κάλεσμά του για εγρήγορση ενάντια στον κιτρινισμό μερίδας, ευτυχώς, του τοπικού τύπου που από καιρό έχει πάρει έναν κατήφορο που δεν έχει σταματημό.

Αγαπητέ Κοσμά, μη φοβάσαι, ούτε μπορούν να σε σπιλώσουν, ούτε να διαγράψουν την προσωπικότητά σου, την δημοκρατική και πολύπλευρη δράση και την στάση σου μέσα στην πόλη μας. Είναι γνωστό το δημοκρατικό σου ήθος καθώς επίσης είναι γνωστή και η απαράδεκτη, προκλητική και ενίοτε προσβλητική έως υβριστική πρακτική και τακτική του συγκεκριμένου τύπου. Ο τύπος αυτός σαφώς και έχει κάποιο στόχο που σε καμιά περίπτωση, εδώ και χρόνια, γνωρίζουν όλοι στην Καβάλα, μάλλον την ενημέρωση των πολιτών δεν υπηρετεί.

Σχετικά με την στάση, στο συγκεκριμένο θέμα, του κ. Γιάννη Εριφυλλίδη έχω να παρατηρήσω ότι ξέφυγε αρκετά. Οι χαρακτηρισμοί του πλησιάζουν την αμετροέπεια. Μπορώ να του εξηγήσω τι εννοώ αν θέλει. Αν είναι θέμα τακτικής για να κάνει θόρυβο πάλι κάνει λάθος. Εντελώς καλοπροαίρετα και με συμπάθεια σαν δάσκαλός του θα τον συμβούλευα να χαμηλώσει τους τόνους. Να προσέχει, τους συμβούλους του, ποιοι και γιατί τον πλησιάζουν και θα τον πλησιάζουν, ποιος λέει ότι θέλει να τον υποστηρίξει με βαρύγδουπες δηλώσεις περί εξυπηρέτησης της δημοκρατίας και του καλού του τόπου. Αναρωτιέμαι αν ακούει τις συμβουλές του κ. Στάθη.

Δεν είναι κακό να έχει κάποιος νέος φιλοδοξίες, φοβάμαι όμως ότι ο αγαπητός μου Γιάννης ξεκινάει γλιστρώντας και ο στόχος είναι υψηλός και θα περάσει από κάτω αν συνεχίσει έτσι. Να προσέχει τους αυλοκόλακες, μπορεί τώρα να μην αισθάνεται μόνος αλλά σημασία έχει να μη βρεθεί στο τέλος μόνος.

Τέλος έχω δύο λόγια και για τους φίλους του τομέα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή τους για το επίμαχο θέμα. Αγαπητοί μου οι γενικές διαπιστώσεις καλές και άγιες όμως επί της ουσίας τι περιχύνετε με αυτή την τοποθέτηση, Μήπως κτυπήσατε τον πρόεδρο του ΔΩΚ για δήθεν αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πιέσατε τον δήμαρχο. Έχω την άποψη ότι δεν ενημερωθήκατε καλά και βιαστήκατε και εσείς. Η σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων της Τ.Α θέλει γνώση, πολλούς με πολλές απόψεις με σύνθεση θέσεων, είναι κατά την γνώμη μου που πηγάζει από την εμπειρία μου, το πιο δύσκολο σπορ.

Αναρωτιέμαι μήπως, μετά από όλο αυτό τον θόρυβο, κάποιος σκέφτηκε πως μπορεί άραγε να βοηθήσει ουσιαστικά, αν το θέλει βέβαια, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ή μήπως μάλιστα κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλα, ίδια συμφέροντα.

Καλή δύναμη σε όλους.

Θέλει αρετή και τόλμη!

 

Κούτρας Νίκος

βιολόγος εκπαιδευτικός.

Καβάλα 15.3.2021

Διαβάστε επίσης