• 14 Μαΐου 2024,

Τι να μην κάνεις μετά από μια συνεδρία μασάζ

 Τι να μην κάνεις μετά από μια συνεδρία μασάζ

Μία συνεδρία μασάζ στο σπίτι υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης και μία αίσθηση αντίστροφη της βαρύτητας. Όμως όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν αν δεν χειριστείς σωστά τη φάση που έπεται της συνεδρίας. Φυσικά τα αποτελέσματα μίας και μόνης συνεδρίας μασάζ δεν είναι μόνιμα, οπότε εξαρτάται από σένα για πόσο μπορείς να τα διατηρήσεις.

 

Λάθος 1: Κάνεις αμέσως μετά το μασάζ στο σπίτι μπάνιο

Δεν προλαβαίνει να φύγει ο μασέρ που κάλεσες για να σε χαλαρώσει, κι εσύ ήδη ετοιμάζεσαι για μπάνιο. Λογικό είναι να θέλεις το σώμα σου καθαρό, όμως τα έλαια που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα να απορροφηθούν φυσικά από το δέρμα. Το μασάζ ουσιαστικά θερμαίνει τα έλαια αυτά, ώστε να είναι όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για τη δική σου ανακούφιση. Μπορείς λοιπόν να περιμένεις περίπου μία ώρα μέχρι να κάνεις μπάνιο.

 

Λάθος 2: Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

Και αφού περίμενες μία ώρα, γυρνάς τον διακόπτη του νερού στο κόκκινο τέρμα και ανυπομονείς για το καυτό νερό που έρχεται κατά πάνω σου. Το σώμα σου όμως δεν έχει την ίδια ανυπομονησία: Αντιθέτως μάλιστα καταπονείται από το καυτό νερό, αφού οι όποιοι τραυματισμένοι μύες δέχτηκαν το ευεργετικό μασάζ λίγο πριν, ερεθίζονται με την υψηλή θερμοκρασία του νερού κι έτσι επαναφέρεται ο πόνος που ήθελες να αποβάλλεις. Το μπάνιο με χλιαρό – ζεστό νερό είναι ιδανικό λοιπόν για την περίπτωσή σου.

 

Λάθος 3: Τρως βαρύ γεύμα μετά τη συνεδρία

Σίγουρα είναι δύσκολο να μη νιώθεις πείνα μετά το μασάζ: Πριν τη συνεδρία του μασάζ στο σπίτι στην Αθήνα πολύ πιθανό είναι να μην έφαγες κάτι, αφού δεν ήθελες να «πλακώσεις» το στομάχι σου και να ανακατευτείς. Όμως το να φας μετά το μασάζ όσο χρειάζεται για να αναπληρώσεις το «χαμένο φαγητό» δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα: Αντιθέτως, θα σου αφήσει μια βαριά αίσθηση που θα αντιστρέψει την αίσθηση της χαλάρωσης που μόλις απέκτησες. Μπορείς λοιπόν να φας ένα ελαφρύ γεύμα δύο ώρες πριν τη συνεδρία, ώστε να μην πεινάς πολύ μετά τη λήξη της.

 

Λάθος 4: Δεν ακολουθείς τις συμβουλές του μασέρ

Τι κι αν εντοπίσει ο επαγγελματίας μασέρ που κάλεσες τα προβλήματα που σε ταλανίζουν στη μέση, στην πλάτη και οπουδήποτε αλλού, τι κι αν σου είπε τι να προσέχεις στην καθημερινότητά σου για να μην έχεις τέτοια θέματα, εσύ συνεχίζεις τη ζωή σου όπως πριν. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσεις με τους ίδιους πόνους, αν δεν ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές που θα σου δοθούν.

 

Τα πιο συχνά λάθη λοιπόν στο μασάζ γίνονται μετά το τέλος του. Αφού εξαρτάται από εμάς αν θα διατηρήσουμε τα θετικά αποτελέσματα του μασάζ, γιατί να συνεχίσουμε τα λάθη;

Διαβάστε επίσης