Το απόρρητο των επικοινωνιών και ο Πρωθυπουργός: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

 Το απόρρητο των επικοινωνιών και ο Πρωθυπουργός: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Μου κάνει εντύπωση η στάση του Πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα της υποκλοπής των συνδιαλέξεων από το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αρχική αντίδραση του ξαφνιάσματος του για το γεγονός και των πρώτων αντιδράσεων του έδειξαν τι ακριβώς έγινε. Έγινε λοιπόν όπως πιστεύω, το εξής. Κάποιοι τους οποίους εξουσιοδότησε να χειρίζονται τα θέματα των πληροφοριών τα σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια νόμισαν ότι θα του προσφέρουν σημαντική υπηρεσία αν παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες του Ανδρουλάκη στο κρίσιμο διάστημα των προεδρικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Η άγνοια των παραπάνω ενεργειών από τον κ. Μητσοτάκη γίνεται φανερή από την αρχική του αντίδραση. Αν ήξερε δεν θα αντιδρούσε έτσι αλλά από την αρχή θα προσπαθούσε να δικαιολογήσει την πράξη. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η προσπάθεια που γίνεται τώρα με νομικίστικες πρακτικές να δικαιολογήσουν οι παρατρεχάμενοι την ανήθικη, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Βέβαια ο Ευ. Βενιζέλος με μια επιστολή εντυπωσιακής νομικής ακρίβειας , αποδεικνύει το παράνομο και εν μέρει ανήθικο της πράξης και αφαιρεί κάθε δυνατότητα για να δικαιολογηθεί η πράξη με νομικά τεχνάσματα. Για εμένα αυτό που μένει είναι ο Πρωθυπουργός να αναλάβει όλη την ευθύνη της ενέργειας που έγινε για αυτόν δίχως αυτόν, γεγονός που θα εκτιμηθεί πιστεύω ακράδαντα, θετικά από όλον τον Ελληνικό Λαό.

Πρέπει να γνωρίζει καλά ο κ. Μητσοτάκης ότι τέτοιες πράξεις θετικές ή αρνητικές κληρονομούνται και στους απογόνους ιδίως των πολιτικών και έχει βιώσει αρκετά το παρελθόν του Πατέρα του. Έχει ο κύριος Πρωθυπουργός και την προσωπική ευθύνη να παραδώσει το Νίκο Ανδρουλάκη καθαρό και ξάστερο στον Ελληνικό Λαό γιατί ο Ανδρουλάκης δεν αντιπροσωπεύει μόνο το πρόσωπο του αλλά και τις χιλιάδες των Ελλήνων που θα τον εξουσιοδοτήσουν να τους αντιπροσωπεύσει στην Βουλή.

Αν πάλι ,στο απίθανο γεγονός , ο κ. Ανδρουλάκης έχει πέσει στο παράπτωμα να σκεφθεί και να ενεργήσει σε βάρος της πατρίδας μας τότε πάλι θα πρέπει να γίνει γνωστό στους Έλληνες για να κάνουν την επιλογή τους. Ο διχασμός κύριε Πρωθυπουργέ που πάει να ανοίξει την πόρτα της Πατρίδας μας πρέπει να μείνει έξω από την Κοινωνία μας και εσείς κρατάτε το κλειδί για να μείνει κλειστή αυτή η πόρτα.

Παναγιώτης Φώτου

Διαβάστε επίσης