Το «ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ» πρέπει να αλλάξει: Κείμενο του Κώστα Γιτίσογλου

 Το «ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ» πρέπει να αλλάξει: Κείμενο του Κώστα Γιτίσογλου

Όχι δεν είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί αυτοί που εκλέγονται πολλές φορές για διάφορους λόγους με τις κινήσεις τους θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες συνανθρώπους μας. Λοιπόν στο θέμα μας με αφορμή την πρόσφατη άσχημη εξέλιξη με τον θάνατο από κεραυνό του συμπολίτη μας στο όρος του Φαλακρού.

Κακιά στιγμή; Ανθρώπινα λάθη; Ας τα αξιολογήσουν άνθρωποι πιο ειδικοί ώστε να αποκτήσουμε γνώσεις για το μέλλον και εμείς. Εκεί που θέλω να σταθώ όμως εγώ είναι στην μεταφορά του τραυματία από τον ίδιο λόγο ενός ακόμη αθλητή με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και κατόπιν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Διαβάζοντας διαφορά και βλέποντας και ακούγοντας άλλα τόσα διάφορα για την μεταφορά του τραυματία με ελικόπτερο της Π.Α. στην Χρυσούπολη γεννιούνται πολλά μα και κρίσιμα ερωτήματα.

Γιατί το ελικόπτερο δεν πέρασε/ προσπέρασε το νοσοκομείο και δεν προσγειώθηκε εκεί; Υπάρχει ελικοδρόμιο στο σύγχρονο νοσοκομείο της περιφερειακής ενότητας μας; Να ενημερώσω ότι σε νοσοκομεία σύγχρονα σε προηγούμενες χώρες υπάρχουν εντός του χώρου του νοσοκομείου ή σε κάποια ταράτσα των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Στο δικό μας νοσοκομείο προβλέφθηκε η κατασκευή ενός ελικοδρομίου, υπάρχει ελικοδρόμιο ή όχι τελικά;

Συνεχίζουμε. Τα στρατιωτικά ελικόπτερα αναφέρουν ειδικοί, στρατιωτικοί δεν προσγειώνονται εκτός στρατοπέδου για αυτό και προσγειώθηκε στον χώρο της αεροπορίας στρατού στην Χρυσούπολη. Υπάρχει πρωτόκολλο. Ωραία.

Επόμενη ερώτηση, η πολεμική αεροπορία δεν συνεργάζεται με τον στρατό ξηράς; Ρωτάω γιατί αν θυμάμαι καλά κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, στην περιοχή του Αγίου Λουκά βρίσκονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Μεραρχίας της Καβάλας όπου ΥΠΑΡΧΕΙ ελικοδρόμιο.

Γιατί δεν προσγειώθηκε το ελικόπτερο εκεί; Συνεχίζουμε κλείνοντας και επισημαίνοντας ότι το επιχείρημα πως τα στρατιωτικά ελικόπτερα δεν προσγειώνονται εκτός στρατοπέδου ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ με την παραπάνω φωτογραφία όπου συλλέχθηκε μεταξύ άλλων πολλών από την κεντρική σελίδα στο facebook του Kavala airsea show. (πρόκειται για φωτογραφία ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο κεντρικό λιμάνι).

Συμπέρασμα στρατιωτικά ελικόπτερα δύναται να προσγειώνονται εκτός δικών τους εγκαταστάσεων για άρτους και θεάματα αλλά όχι για μεταφορά τραυματιών. Για να μην θεωρηθεί ότι το παίζω έξυπνος ή ειδικός, μπορεί κάποιος με περισσότερες γνώσεις να μας πει τι είδους ελικόπτερο είναι στην φωτογραφία, προσγειωμένο στον χώρο του πάρκινγκ του Λιμενικού σώματος στην Καβάλα;

Υ.Γ. ταξιδεύοντας στις φωτογραφίες της συγκεκριμένης εκδήλωσης γεννιούνται άλλα τεράστια ερωτήματα, βλέποντας τις φωτογραφίες και μόνο ποιοί είναι αυτοί που έδωσαν σχετικές άδειες να πετάνε όλα αυτά τα πτητικά μέσα πάνω από το πλήθος και πάνω από κατοικημένες περιοχές; Πάτε καλά;

Προϊστάμενος εισαγγελέας στην Καβάλα υπάρχει; Είναι δυνατόν να επιτρέπονται τέτοιου είδους πτήσεις, σε τόσο χαμηλά ύψη πάνω από κατοικημένες αστικές περιοχές; Οι αιρετοί που τα στηρίζετε αυτά τα show που θα κρυφτείτε μετά αν γίνει κάποιο ατύχημα;

Διαβάστε επίσης