Το Ιράν και το Ισραήλ παίζουν πόλεμο: Μια δημοσίως ανακοινωθείσα επίθεση

 Το Ιράν και το Ισραήλ παίζουν πόλεμο: Μια δημοσίως ανακοινωθείσα επίθεση

Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου


Το είδαμε και αυτό! Έναν πόλεμο που όλα τα στοιχεία του ήταν γνωστά εκ των προτέρων στους εμπλεκόμενους καθώς και το μέγεθος της δράσης που θα ακολουθούσε. Όλοι ήταν έτοιμοι και την κατάλληλη στιγμή ο καθένας ανέλαβε τον ρόλο του.

Όλοι νίκησαν και το χάρηκαν. Ο Ηγέτης των Περσών ο Αλί Χαμενεϊ εμφανίστηκε αυστηρός γεμάτος αυτοπεποίθηση και ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι: «Το διεστραμμένο Σιωνιστικό καθεστώς θα καταστραφεί».

Τα αλαλάζοντα πλήθη των Περσών που κατέκλεισαν τους δρόμους της Τεχεράνης πανηγύριζαν. Οι Αμερικανοί που έλαβαν μέρος στο παιχνίδι ήταν και αυτοί ενθουσιασμένοι. Έκαναν καλά την δουλεία τους δεν άφησαν κανένα πύραυλο Κρουζ να περάσει.

Το ίδιο και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την Γαλλία, αυτοί κυνηγούσαν τα Drones. Συνέδραμαν στον αγώνα και οι Άραβες και η Ιορδανία . Ο σιδερένιος Ουράνιος θόλος με την συμπαράσταση όλων των παραπάνω δούλεψε.

Η δουλεία έγινε μέχρι εκεί που ήταν ορισμένο να γίνει. Όλοι νικητές και περισσότερο το Ισραήλ. Κατόρθωσε ένα δυσμενέστατο διεθνές κλίμα εναντίον του να το αλλάξει. Όλοι έσπευσαν να σταθούν δίπλα του και να το συμπαρασταθούν.

Οι σφαγές των Παλαιστινίων στην Γάζα ξεχάστηκαν Η συμφωνία να μην υπάρξουν θύματα από την ενέργεια του Ιράν εξετελέσθη κατά γράμμα. Μια μικρούλα μουσουλμάνα τραυματίστηκε μόνο.

Τα ειδοποιητήρια είχαν σταλεί αρκετά πιο μπροστά και οι πολίτες απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τα επίμαχα σημεία μη τυχόν και τους χτυπήσει κάτι ξώφαλτσα. Ειδοποιημένες οι ηγεσίες των εμπλεκομένων δυνάμεων το τι θα επακολουθήσει σχεδόν και το πότε.

Το Ιράν δεν σκόπευε σε πετυχημένη επίθεση, κράτησε τα υπεσχημένα, την δυνατότητά του να χτυπήσει από μακριά ήθελε να τονίσει. Τι γίνεται τώρα με το Ισραήλ; Βρίσκετε πιστεύω σε δίλημμα μεγάλο.

Από μια έχει όλους αυτούς που το συνέδραμαν, να του λένε το παιχνίδι τελειώνει εδώ, συμπαρασταθήκαμε στην άμυνα, δεν δέχτηκες το γκολ, κάθε άλλη ενέργεια σου είναι έξω από την συμφωνία και είσαι μόνο.

Έλα όμως που υπάρχει και ο θείος Νόμος που πήρε ο Μωυσής από τα ίδια τα χέρια του Θεού τους. «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και Οδόντα αντί οδόντος». Εκεί στην Γάζα πάντως ο Νόμος αυτός τηρήθηκε καθ υπερβολή γιατί πάνω από τριάντα χιλιάδες άνθρωποι άφησαν αυτόν τον κόσμο θύματά του, τυφλοί και ξεδοντιασμένοι.

Αυτό που μένει σαν δίδαγμα για μας που και εμείς απειλούμεθα ότι θα μας επισκεφτούν «Κάποια νύχτα ξαφνικά» αν έχουμε την υποδομή για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια απειλή και αν ο Λαός μας είναι ενημερωμένος και εκπαιδευμένος να αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση. Οι Ισραηλινοί έδειξε ότι ήταν.

Διαβάστε επίσης