• 11 Μαΐου 2024,

Βλέποντας Πανδημικά & Ευρωπαϊκά

 Βλέποντας Πανδημικά & Ευρωπαϊκά

Η πανδημία έχει ενεργοποιήσει όλες τις προηγούμενες κρίσεις – κλιματική, οικονομική αλλά και πολιτική, σε Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι χώρες ενωμένες! Ευτυχώς στην κρίσιμη στιγμή τουλάχιστον, η Ευρωπαϊκή  Ένωση δούλεψε πάνω σε αυτό και μπροστά στον κίνδυνο της αστάθειας συμβιβάζεται με λύσεις που διαμορφώνουν  μια νέα Ευρώπη.

Η αναδιάταξη δυνάμεων διεθνώς καλεί και την Ε.Ε. να συνδυάσει την αλληλεγγύη, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις σε ένα φιλόδοξο σχέδιο μιας κοινής αντίδρασης. Οι ανθρώπινες κοινωνίες επιζητούν την σταθερότητα. Θα πρέπει οι αποφάσεις των ηγετών της ένωσης να είναι τέτοιες ώστε να διασφαλίσουν την ένωση της Ε.Ένωσης σε μεγαλύτερο βαθμό και να εξαλείψουν τις ανισότητες.

Τα Μ.Μ.Ε.. αναπαράγουν το θέμα του κορονοίου, πλέον όχι τόσο τρομοκρατικά, υπάρχει όμως ένα δεύτερο κύμα έξαρσης σε κάποιες χώρες, ελεγχόμενο ευτυχώς λέγεται.  Η Ευρώπη πρέπει να βρει το εαυτό της και ίσως είναι μια καλή αρχή να ισορροπήσουν τα συστήματα υγείας της Ένωσης. Ξεκινώντας αυτή την στιγμή από την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού της πανδημίας με κοινή στρατηγική.

Η φετινή ύφεση είναι γεγονός στην χώρα μας αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Μια ένωση του ανεπτυγμένου κόσμου δεν μπορεί να είναι τόσο ανταγωνιστική σε όρους χαμηλού εργατικού δυναμικού άρα η διείσδυση στην γνώση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή θα βοηθήσει. Οι εθνικές διαθρωτικές αλλαγές οι οποίες δεν χρειάζεται να είναι μόνο οικονομικά μέτρα, μπορεί να είναι διημερής συμφωνίες, αλλαγές στην δικαιοσύνη, ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου υπηρεσιών κάθε κράτους μέλους. Θα μπορέσει να αναπτύξει τις τοπικές οικονομίες και κατ’ επέκταση όλης της Ένωσης.  Τέλος, τα πακέτα στήριξης οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και στις επόμενες γενιές να τα αξιοποιήσουμε σωστά.


ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

2510.211559 – 6948237127 

Διαβάστε επίσης