• 20 Απριλίου 2024,

12 προτάσεις του γιατρού Περικλή Αμπεριάδη προς το Δήμο Νέστου

 12 προτάσεις του γιατρού Περικλή Αμπεριάδη προς το Δήμο Νέστου

Δώδεκα προτάσεις για τον Δήμο μας. Και εύχομαι όλα ή πολλά από αυτά να τα ακούσουμε στο άμεσο μέλλον. Επίσης ίσως κάποιες προτάσεις να είναι ήδη πράξεις. Ελπίζω.

  1. Κατάργηση άμεσα της αύξησης των δημοτικών τελών.
    2. Κοινωνικό τιμολόγιο ( ανάλογα με το εισόδημα) στο νερό και στις εισφορές στους δήμους.
    3. Πάγωμα όλων των χρεών στον Δήμο από ευπαθείς και ανίσχυρες οικονομικά ομάδες δημοτών.
    4. Προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (για μη ειδικευμένες εργασίες) μόνο σε άνεργους και με αυστηρά οικονομικά κριτήρια από διαπαραταξιακή επιτροπή. Σήμερα και πάντοτε, δεν πρέπει κριτήριο βοήθειας να είναι η κομματική και η παραταξιακή προτίμηση.
    5. Γνωρίζουμε ότι οικονομική καταστροφή θα υποστούν οι κτηνοτρόφοι μας που δεν θα διαθέσουν τα σφάγια τους στη κατανάλωση του Πάσχα λόγω της κρίσης του κορωνοιού. Έτσι να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι με χρηματικό βοήθημα και να καταργηθεί η εισφορά τους στην άρδευση ή τα δημοτικά τέλη.
    6. Δημιουργία γραφείου και τηλεφωνικού αριθμού με 16 ωρη διάρκεια ( ψυχολογική υποστήριξη δημοτών, οδηγίες στις ευπαθείς ομάδες, οδηγίες του ΕΟΔΥ κτλ).
    7. Επέκταση του Βοήθεια στο σπίτι και για τους μοναχικούς ηλικιωμένους σε κάθε γωνιά του Δήμου που πρέπει να καταγραφούν από τους προέδρους των χωριών και των δημοτικών κοινοτήτων. Κάθε τέτοιος ηλικιωμένος να μπορεί να παίρνει τρόφιμα, φάρμακα ή άλλη βοήθεια μέσω του Δήμου, χωρίς οι ίδιοι να μετακινούνται. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι καραντίνα. Αν έχουν συγγενείς που τους βοηθούν δεν μπαίνουν σε αυτήν την ομάδα.
    8. Αμέριστη βοήθεια στο ΚΥ Χρυσούπολης. Να αναλάβουμε ως δήμος από τα υλικά καθαριότητας μέχρι και υγειονομικό υλικό,αν υπάρχει έλλειψη.
    9. Να δοθεί το δικαίωμα της μη καταβολής δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή υπολειτουργούν καθώς και να μην απαιτηθούν χρήματα για τραπεζοκαθίσματα.
    10. Να υπάρξει νομική κάλυψη σε συνδημότες μας που έχουν προβλήματα με τις τράπεζες ( δάνεια, κατασχέσεις κτλ),όποτε το μέτρο αρθεί από την κεντρική εξουσία.
    11. Επιτέλους φτιάξτε το site του Δήμου ώστε να γίνει πιο εύχρηστο, εργονομικό, εύληπτο και διαδραστικό. Τώρα που όλοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, κάνετε πιο λειτουργικό το site ώστε να το χρησιμοποιούν και οι μικρές ηλικίες. Ας δουλέψουν δημοσιογράφοι που είναι άνεργοι όχι εθελοντικά αλλά με κέφι και εκτός ωραρίου. Μέσω του site να μιλά καθημερινά ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι με το κοινό που δεν μετακινείται. Επίσης να δίνονται οδηγίες ειδικά σε δύσκολες στιγμές που ενδέχεται να ζήσουμε ως Δήμος. Εύχομαι να μην ζήσουμε, αλλά μπορεί να υπάρξουν ειδικές συνθήκες που πρέπει να γίνει άμεση συνεννόηση με τους πολίτες.
    12. Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι να καλυφθούν με υγειονομικό υλικό και υλικά καθαρισμού για τα γραφεία και εξόδους τους. Να εμφανίζονται οι δημοτικοί άρχοντες με γάντια και μάσκα σε κάθε έξοδό τους. Το καλό παράδειγμα ακόμα και αν θεωρείται υπερβολή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης