12 Σεπτεμβρίου 1944: Leonard Peltier

 12 Σεπτεμβρίου 1944: Leonard Peltier

Ποιος είναι ο Leonard Peltier; Είναι ιθαγενής αμερικανός, ένας ερυθρόδερμος, που βρίσκεται στη φυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και 43 χρόνια.

12 Settembre 1944: Leonard Peltier

Είναι στη φυλακή επειδή πολέμησε με το Κίνημα των Αμερικανών Ινδιάνων, American Indian Movement, το κίνημα που είχαν οργανώσει οι αυτόχθονες στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970 για να αντισταθούν ξανά στις καταχρήσεις της αμερικανικής αποικιοκρατίας.

Βρίσκεται στη φυλακή γιατί ήταν και είναι μέρος αυτού του λαού που σίγουρα ήξερε πώς να συνυπάρχει με τη φύση καλύτερα από τον λευκό-δυτικό άνθρωπο στην ιστορία. Ο Leonard Peltier είναι ο μόνος που έχει παραμείνει στη φυλακή για την εξέγερση των ερυθρόδερμων στο Wounded-Knee στην Pine Ridge Indian Reservation, τον ιδιάνικο καταυλισμό στη Νότια Ντακότα το 1973.

Διαβάστε μια επιστολή του εδώ

Σας χαιρετώ αγαπητοί μου,

Να’ μαστε πάλι εδώ. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στο 2016. Έχουν περάσει περισσότερα από 41 χρόνια που δεν έχω περπατήσει ελεύθερος ώστε να μπορώ να δω τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει και να νιώσω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ξέρω ότι υπήρξαν περισσότερες αλλαγές εκεί έξω από ό, τι μπορώ να φανταστώ.

Αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχει ένας αγώνας που κάνει αυτή τη χώρα να κινηθεί προς μια πιο βιώσιμη μορφή ζωής. Αυτό είναι κάτι που θέλαμε να συμβεί ήδη στη δεκαετία του ’70.

Παρατηρώ τα γεγονότα του Standing Rock με περηφάνια και πόνο. Υπερηφάνεια που ο λαός μας και οι σύμμαχοί τους στέκονται όρθιοι και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για τις μελλοντικές γενιές, όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή πρέπει να το κάνουν. Έχουν δίκιο να ξεσηκωθούν ειρηνικά. Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση του λαού μας στην ιστορία και μας έχει ενώσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όσο ποτέ πριν. Χρειαζόμαστε αμοιβαία υποστήριξη για να κάνουμε αυτό το ταξίδι σε αυτούς τους καιρούς.

Το νερό ΕΙΝΑΙ ζωή και δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτό το ζήτημα στα εγγόνια και τα δισέγγονά μας όταν τα πράγματα συνεχίζουν με αυτό τον τρόπο και η κατάσταση της φύσης μας θα είναι χειρότερη από ό,τι είναι τώρα.

Και η ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ μας υποφέρει ήδη.

Και πονάω για όσους προστατεύουν το νερό στο Standing Rock, γιατί αυτές τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει την πιο σκληρή απάντηση από τις υπηρεσίες που επιβάλλουν τους νόμους και ο λαός μας υποφέρει.

Επιτέλους τραβούν την προσοχή των εθνικών μέσων ενημέρωσης.

Το σπίτι μου είναι ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ. οι άνθρωποι του STANDING ROCK είναι ο λαός μου. ο καθιστός ταύρος βρίσκεται στον τάφο του εκεί. Το σπίτι μου στο TURTLE MOUNTAIN είναι μόλις λίγες ώρες βόρεια του STANDING ROCK, ακριβώς νότια της MANITOBA, ΚΑΝΑΔΑΣ.

Δεν έχω δει το σπίτι μου από τότε που ήμουν αγόρι, αλλά πάντα ελπίζω να επιστρέψω εκεί για όσο μου απομένει να ζήσω. Είναι η γη του πατέρα μου και θα ήθελα να μπορέσω να ξαναζήσω εκεί. Και εκεί να πεθάνω.

Φέτος έχω διαφορετικά συναισθήματα. Η τελευταία φορά που ένιωσα έτσι ήταν πριν από 16 χρόνια, όταν πραγματικά είχα μια ευκαιρία να είμαι ελεύθερος. Δεν είναι εύκολο συναίσθημα να το ορίσεις. Κάτι ταραγμένο. Είναι δύσκολο να αφήσω την ελπίδα να συρθεί στην καρδιά και στο πνεύμα μου, εδώ σε αυτό το κρύο κτίριο από μπετόν και ατσάλι.

Από τη μια πλευρά, το να έχεις ελπίδα είναι ένα ευχάριστο, υπέροχο συναίσθημα, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι σκληρό και πικρό.

Σήμερα όμως επιλέγω την ελπίδα.

Προσεύχομαι να είστε καλά στην υγεία σας και με καλά συναισθήματα και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε για μένα για τη Μητέρα Γη.

Παρακαλώ κρατήστε με στις προσευχές και τις σκέψεις σας αυτές οι τελευταίες μέρες του 2016 που γλιστρούν μακριά.

Σας στέλνω την αγάπη και τον σεβασμό μου για όλους όσοι έχουν συγκεντρωθεί στο όνομα της Μητέρας Γης και των μελλοντικών μας γενεών. Είμαι εκεί μαζί σας πνευματικά.

Doksha.

In the Spirit of Crazy Horse, (nello Spirito di Cavallo Pazzo), Στο Πνεύμα του Τρελού Αλόγου

Ας διαδώσουμε αυτή την πληροφορία και την κραυγή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για τον Leonard Peltier, σε μια χώρα που δεν γνωρίζει ντροπή για όσα έκανε. Ας θυμηθούμε για όλους και για όλες, αφού ούτε τα μέσα ενημέρωσης ούτε το σχολείο, ουσιαστικά κανείς δεν μιλά για τη μεγαλύτερη εξόντωση στην ιστορία της ανθρωπότητας: πρόκειται για τη σφαγή που έκαναν οι Ευρωπαίοι αποικιστές εναντίον των πληθυσμών της Αμερικής. Μια σφαγή που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκαν στους αμερικανικούς πληθυσμούς (οι οποίοι ζούσαν στις Αμερικές για χιλιετίες). Σφαγιάστηκαν από τους στρατούς αυτών των χωρών: Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία. Η μεγαλύτερη σφαγή της ανθρωπότητας!

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος infoaut.org

Διαβάστε επίσης