ANTEPORTAS* : κείμενο του Θωμά Καρακάση

 ANTEPORTAS* : κείμενο του Θωμά Καρακάση

Αφορμή για αυτά που γράφω παρακάτω είναι τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα μας στον Έβρο.

Μπορεί οι συνθήκες και οι απειλές που δεχόμαστε σήμερα από τη γειτονική Τουρκία, να στρέφονται καθαρά ενάντια στην ύπαρξης της Χώρας μας και του Έθνους μας, αλλά θα έπρεπε όλοι μας ν’ αναλογισθούμε εάν αυτά δεν είναι παρά το φυσιολογικό επακόλουθο των εδώ και δεκαετίες αδυναμίας και πειθαναγκασμού των πολιτικών μας να μην ενοχλούνε τη Τουρκία.

Όταν χαϊδεύεις ένα θηρίο, δεν έχεις καμμιά βεβαιότητα ότι κάποια μέρα αυτό δεν θα σε απειλήσει!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν για όλα όσα συμβαίνουνε σήμερα φταίνε οι άλλοι,ή μήπως βρίσκανε οι πολιτικοί μας, την εύκολη δικαιολογία για να καλύψουνε τις δικές τους αδυναμίες.Φταίνε άλλοι για τα αποτελέσματα των όσων  Έλληνες πολιτικοί αποδέχθηκαν και εκχώρησαν, με τις συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου του 1959, για την εισβολή στη Κύπρο το 1974 και για το «η Κύπρος κείται μακράν», για τα Ίμια το 1996, για τις συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι με τη Τουρκία το 1997 και 1999, για τα εξευτελιστικά παρακαλετά μας στην Ε.Ε. προκειμένου να εντάξειτη Τουρκία, το ίδιο κάνουμε τώρα και πάλι χωρίς ανταλλάγματα για την Αλβανία και τα Σκόπια, για τη μη οριοθέτηση της ΑΟΖ μας για να μην δυσαρεστήσουμε τους «συμμάχους», ενώ γειτονικά κράτη μας παρακαλούσανε….

Ερχόμενοι λοιπόν στο σήμερα αντιμετωπίζουμε « anteporta’s” ένα καλοστημένο σχέδιο της ισλαμικής Τουρκίας, η οποία αφού από το 2012 αποτελεί δίοδο και κάθε είδους συνεργάτρια των τζιχαντιστών αποκεφαλιστών σε βάρος της Συρίας, στη συνέχεια το 2018 εισέβαλε παράνομα η ίδια χρησιμοποιώντας τους τζιχαντιστές σαν εμπροσθοφυλακή. Στην Ελλάδα σήμερα χρησιμοποιεί σαν εμπροσθοφυλακή τους λαθρομετανάστες, για να παραβιάζει τα σύνορα μας.

Ένα σχέδιο φρικτό, που στην ουσία είναι, εισβάλω σε μια χώρα, σκοτώνω, δημιουργώ πρόσφυγες, τους φέρνω στη Τουρκία και τους προωθώ σαν λαθρομεταναστευτική απειλή σε βάρος άλλης κυρίαρχης Χώρας. Ένα «όπλο» για να κερδίζει δισεκατομμύρια ευρώ από τους περιθωριοποιημένους Ευρωπαίους, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι «οι εμπορικές συναλλαγές», και η ισοτιμία του ευρώ, και χρησιμοποιούνε την Ελλάδα σαν ασπίδα, απέναντι στη «σύμμαχο» Τουρκία.

Μας «συμπαραστέκονται» όμως!!!

Και τελικά «ανήκομεν εις τη Δύση» σύμφωνα με την  Καραμανλίδειο αυθαιρεσία, είμαστε «σύμμαχοι και εταίροι», ή μόνο δέσμιοι πελάτες των προϊόντων και αποφάσεων τους; Σήμερα με τη δημιουργηθείσα κατάσταση στον Έβρο, αν υπάρξει έστω κι ένας νεκρός, ή το τείχος στον Έβρο πέσει, έρχεται  το απόλυτο κοινωνικό χάος, με ταραχές μεταξύ Ελλήνων κατοίκων και εισβολέων λαθρομεταναστών ισλαμιστών, που θα τρέξει να στηρίξει η Τουρκία, σαν προστάτιδα αυτών.

Αύριο, εάν σε κάποια μέρη της Χώρας μας αυτές οι κοινότητες ισλαμιστών παγιωθούν, η Τουρκία θα εφεύρει μειονότητες, μουφτήδες, δικαιώματα που θα «καταπατούνται» από την Ελλάδα και γενικά θα το παίζει ο συνήγορος υπερασπιστής  απέναντι στους «κακούς Έλληνες» που θα ακυρώνουν βασικές μειονοτικές και ανθρώπινες ελευθερίες.

Προηγούμενο άλλωστε υπάρχει, ο αισχρός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί την μειονότητα στην Θράκη.Μόνο ένας βλάκας λοιπόν δεν  καταλαβαίνει ότιενώ η Τουρκία μας έχει δημιουργήσει ένα «ρευστό» πολεμικό μέτωπο σε όλα τα ανατολικά σύνορα μας , απειλώντας την τωρινή και μελλοντική ύπαρξη μας, είναι καιρός εμείς να σταματήσουμε να είμαστε οι καλοπροαίρετοι και πρόθυμοι δεδομένοι, και να σταματήσει αυτή η γελοιότητα της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, με κάποιον που απροκάλυπτα μέρα-νύχτα μας απειλεί.

Με όλα αυτά τα παραπάνω επικίνδυνα γεγονότεπου διαχρονικά σκόπιμα και μεθοδικά από κοινού, ξένοι και Έλληνες πολιτικοί δημιούργησαν, και σαν αποτέλεσμα έχουμε , τυχαία άραγε; την αποδυνάμωση των αντιστάσεων της Χώρας, ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση της ύπαρξης υδρογονανθράκων, στη Νόμιμη αλλά μη ανακηρυγμένη και οριοθετημένη ΑΟΖ μας, βλέπουμε να προωθείται  μια έντονη και ΥΠΟΠΤΗ κινητικότητα, σχετικά με το να συμφωνήσουμε για ένα «μοίρασμα» με τη Τουρκία.

Τα πολιτικά αυτά πρόσωπα, που διαχέονται σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, είναι τα ίδια ή οι πολιτικοί  και βιολογικοί γόνοι αυτών που μας βάλανε στη τότε ΕΟΚ για να γλυτώσουμε από τη Τουρκία. Αποτέλεσμα τουρκικά πολεμικά να κάνουνε βόλτες στη Θάσο, και τα αλιευτικά ψαρεύουνε στη Κεραμωτή.

Είναι οι παραπάνω που σε συγχορδία με διάφορα «ελληνόφωνα» ιδρύματα, συμβούλους, τηλεοπτικούς αστέρες και καθηγητές, αλλά πάντα τα ίδια επιλεγμένα πρόσωπα, παραχωρούνε μεγαλύτερα συμφέροντα στη Τουρκία στο Αιγαίο και Μεσόγειο, λόγω των ακτογραμμών της που είναι 1.900 χιλιόμετρα, ενώ της Ελλάδαςτων 16.000 χιλιομέτρων ακτογραμμών τα δικαιώματα πρέπει να περιορισθούνε.

Που αποδέχονται στο Αιγαίο δικαιώματα «νόμιμα και ζωτικά» στη Τουρκία, και προτιμάνε να χαρίσουνε «λίγα στρέμματα εδάφους στη Τουρκία, προκειμένου να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια », που παραχωρούνε σε γειτονικούς Λαούς Ελληνικά ιστορικά στοιχεία που δεν τους ανήκουνε, που προτείνουν να δώσουνε λίγη από την ΑΟΖ στο Ελληνικό Καστελόριζο, προκειμένου να μας επιτρέψουνε να κατέχουμε την ΑΟΖ, γύρω από την Ελληνική Λήμνο, που ήτανε το 2004 υπέρ του σχεδίου Ανάν σε βάρος της Κύπρου μας.…

Σήμερα ακόμη εκβιαζόμενοι και απειλούμενοι από τον γείτονα εκβιαστή, κρύβονται πίσω από ένα ανίσχυρο «διεθνές δίκαιο», υπονομεύοντας το μέλλον του Έθνους σαν κρατική υπόσταση, και δυναμώνοντας έτσι τον εκβιαστή.

Γενικά ένας ξενοελεγχόμενος πολιτικός συρφετός,  που έμαθε να ζει στη σκιά των «συμμάχων» και  «εταίρων» τους, έχοντας αντικαταστήσει  το καθήκον τους με την υπακοή «στις ευρωπαϊκές αποφάσεις» η οποία δεν απαιτεί την ύπαρξη ηγετών, αλλά υπάκουων συνεργατών.

Στην ουσία δηλαδή ενεργούνε σαν πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της Χώρας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η Ελλάδα, χωρίς δυναμική Εθνική πολιτική, και με ραγιαδίστικες πολιτικές και πολιτικούς που σκέπτονται τι θα πει ο ένας, τι συμφέρει στην άλλη, και που κηδεμονεύονται (συχνά χωρίς προσχήματα) από «προστάτιδες» δυνάμεις, με αντάλλαγμα τη διατήρηση τους στην εξουσία, απειλείται και αποδυναμώνεται,  περιθωριοποιημένη και υποτιμημένη.

ANTEPORTAS = ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης